Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V noční policejní síti uvízli další piráti silnic

RYCHNOVSKO - Řídili pod vlivem alkoholu i drog. 

Přes čtyřiadvacetihodinový dozor na silnicích i dlouhodobou mediální kampaň za volant stále usedají piráti silnic, kteří před jízdou s klidem požijí návykovou látku.

Cyklistku srazil kamion
K další dopravní nehodě za účasti cyklisty v tomto týdnu došlo včera v odpoledních hodinách opět mezi Česticemi a Borohrádkem. Řidič nákladní soupravy zn. Mercedes Benz s přívěsem zn. Panav jedoucí k Borohrádku předjížděl v lesním úseku cyklistku. Při zařazení zpět do svého jízdního pruhu s největší pravděpodobností zcela neodhadl vzdálenost cyklistky od nákladní soupravy. Došlo ke střetu zadní části přívěsu s levou stranou řidítek bicyklu, po kterém devětačtyřicetiletá žena upadla na vozovku. Záchranáři ji se zraněním převezli do rychnovské nemocnice k ošetření. Policisté na místě u třiatřicetiletého řidiče dechovou zkouškou alkohol vyloučili.

Pod rouškou noci alkohol i drogy
Policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou ve čtvrtek v 23:25 zastavili řidiče vozidla zn. Škoda Felicia, projíždějícího městem. Při běžné silniční kontrole u dvaačtyřicetiletého muže z Chrudimi dechovou zkouškou naměřili 0,46 promile alkoholu v dechu. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali.
Krátce před čtvrtou hodinou ranní zastavila rychnovská hlídka ve městě řidičku vozidla zn. Volkswagen Golf. Po dechové zkoušce, která byla negativní, policisté u devětadvacetileté ženy z Hradce Králové provedli test na užití návykových látek, který byl pozitivní. Řidička byla řádně poučena a vyzvána k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moče, které odmítla. Policisté rovněž zjistili, že auto má propadlou technickou kontrolu. Na místě ženě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali.

dopravní kontrola_dalekohled_kameraŘidiči, který za volant usedl po požití návykových látek, předčasně ukončili jízdu i policisté Obvodního oddělení Dobruška. Krátce po půlnoci ze čtvrtku na pátek zastavili ve městě vůz zn. Škoda Felicia. Test na návykové látky u třicetiletého řidiče z Náchodska byl pozitivní. I tento řidič lékařské vyšetření odmítl. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali.
Blokovou pokutu na místě nezaplacenou za přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi zadokumentovali dobrušští policisté i u devětadvacetiletého spolujezdce, ze kterého byl v době silniční kontroly silně cítit zápach marihuany a který u sebe neoprávněně přechovával v malém množství pro svoji potřebu sušinu marihuany.

Nad ránem v policejní síti uvízl i řidič vozu zn. Fiat Seicento. Policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí ho k běžné silniční kontrole zastavili ve městě v 5:37. Dechovou zkouškou u šestačtyřicetiletého místního občana naměřili 2,10 promile alkoholu v dechu. Mužům zákona navíc předložil  neplatnou zelenou kartu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Alena Kacálková
3. října 2014

vytisknout  e-mailem