Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V opilosti naboural čtyři auta

CHOMUTOVSKO - Usedli za volant s alkoholem nebo se zákazy řízení. 

V sobotu odpoledne byli policisté přivoláni k poškození čtyř vozidel na místní komunikaci u parkoviště nákupního centra v Otvicích. Hlídka po příjezdu na místo zjistila údajného viníka a také pravděpodobnou příčinu celé události. Podle nich za tím stojí řidič osobního vozu, který v opilosti nezvládl řízení. Chomutovan měl nejprve s autem vjet do protisměru, kde měl nabourat dvě zaparkovaná vozidla. Podle všeho se mu podařilo ještě nabourat vůz jedoucí v protisměru a odrazem trefit další zaparkované auto. Provedené opakované dechové zkoušky ukázaly hodnoty 1,57 a 1,65 promile.  Řidič požití alkoholu přiznal. Policistům uvedl,  že před jízdou pil vodku.

Muži byl zadržen řidičský průkaz. Škoda na vozidlech je předběžně odhadnuta na 80 tisíc korun. Chomutovan je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případem se nadále zabývají chomutovští dopravní policisté.

Řídil, protože byl méně opilý než kamarád
Dalším, kdo usedl s alkoholem v krvi za volant, byl 28letý muž. Toho kontrolovali policisté v nočních hodinách ze soboty na neděli. Chomutovan opakovaně nadýchal přes dvě promile – 2,05 a 2,07. I on dočasně přišel o řidičský průkaz. Muž policistům uvedl, že potřeboval odvézt domů svého kamaráda, se kterým měl popíjet v restauraci. A protože ten byl údajně víc opilý než on a prý nechtěl, aby kamarád sedl za volant, měl se tedy ujmout role řidiče. Kamaráda podle všeho odvezl a hlídka ho měla nachytat až při návratu k dalšímu zábavnímu podniku. Policistům přiznal požití několika piv. Muž si vyslechl sdělení podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Věc je vedena ve zkráceném přípravném řízení na chomutovském obvodním oddělení.

Nerespektoval tři zákazy, stejně sedl za volant
Ani tři uložené zákazy řízení nezabránily 41letému muži sednout si na místo řidiče. Zjistili to policisté chomutovské hlídkové služby během sobotních odpoledních kontrol. Na muže - neřidiče narazili v Jirkově.  Podle rozhodnutí úřadů by muž neměl usednout za volant až do února roku 2021. Policisté obvodního oddělení mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za nerespektování rozhodnutí chomutovského soudu a magistrátu mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.


por. Alena Bartošová
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
18. března 2019

vytisknout  e-mailem