Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V opilosti narazil do stromů

CHOMUTOVSKO - Řidič vyvázl s lehkým zraněním; Věci vyhazoval ze sedmého patra; Zloděj se nechal načapat. 

Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 31letý muž z Chomutovska. Podle policistů dotyčný v polovině ledna ve večerních hodinách na silnici III. třídy za obcí Račetice nezvládl řízení nákladního vozidla, najel na krajnici a poté mimo komunikaci. Tam narazil do stromů, v důsledku čehož se převrátil přes střechu na kola a zůstal stát. Přes hrozivě vypadající průběh nehody utrpěl řidič naštěstí jen lehčí zranění, s kterým byl převezen do nemocnice na ošetření. Škoda na havarovaném vozidle byla vyčíslena na 210 tisíc korun.

Policisté zajistili u řidiče provedení odběru krve ke zjištění přítomnosti alkoholu nebo jiných návykových látek. Toxikologický rozbor ukázal, že řidič měl v době nehody v sobě 1,8 promile alkoholu. Kromě toho byly v jeho krvi zjištěny i další návykové látky. Zadělal si tím na problém. U soudu mu za popsané jednání může hrozit odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Věci vyhazoval ze sedmého patra

Podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci čelí 32letý cizinec žijící v Chomutově. Muž měl podle zjištění policistů koncem ledna z balkónu bytu v sedmém poschodí panelového domu svým spolubydlícím ve vzteku a pravděpodobně pod vlivem alkoholu a drog vyházet různé věci. Šlo například o aku vrtačku, mobilní telefon, kufr plný oblečení, hodinky a další věci. Kromě toho měl ještě v uvedeném bytě ve vzteku poničit dlažbu a bodnými ranami nožem poškodit interiérové dveře. Tímto řáděním způsobil škodu přesahující 20 tisíc korun. Soud mu v případě uznání viny může uložit trest odnětí svobody až na jeden rok.

Zloděj se nechal načapat

Při vloupání se nechal přistihnout neznámý zloděj, který v pátek odpoledne v Jirkově za užití násilí vnikl do garáže, kde chtěl odcizit nářadí a několik obrazů. Krádež se mu však podařila jen částečně. Přímo při „akci“ ho totiž vyrušil majitel garáže. Pachatel se tedy dal na útěk pouze s odcizeným nářadím, obrazy na místě nechal. Odcizením nářadí a poškozením garážových dveří způsobil škodu předběžně vyčíslenou na více než 8 tisíc korun.

Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 14. února 2022

vytisknout  e-mailem