Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V opilosti způsobili dopravní nehodu

LOUNY - Byli obviněni z ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Policejní komisař v těchto dnech obvinil dva řidiče, kteří v listopadu způsobili dopravní nehodu pod vlivem alkoholu.

K té první došlo 4. listopadu v lounské ulici Čeňka Zemana. Řidič s osobním vozidlem Ford Fiesta se plně nevěnoval řízení a pravou přední částí narazil do zaparkovaného automobilu zn. Škoda Octavia. Poté pokračoval v jízdě v protisměru, vjel na betonový obrubník a narazil do oplocení jednoho domu. Provedenou dechovou zkouškou mu policisté naměřili 1, 43 promile alkoholu v dechu a následně 1, 38 promile. Pětadvacetiletý řidič z Lounska požití alkoholu před jízdou přiznal. Policisté dále zjistili, že nevlastní řidičské oprávnění na žádnou skupinu ani podskupinu motorových vozidel. Nyní čelí trestnímu stíhání pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Obvinění pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky si v těchto dnech z rukou policejního komisaře převzal i 35letý muž z Podbořanska. Ten v podnapilém stavu usedl za volant motorového vozidla zn. Mazda 6 a v Komenského ulici v Kryrech nezvládl řízení. Narazil do zaparkovaného automobilu zn. Toyota Yaris, na kterém způsobil škodu za téměř 40 000 Kč. Z místa nehody pak ujel a následně byl policejní hlídkou vypátrán v místě svého bydliště. Provedenou dechovou zkouškou policisté zjistili, že řidič usedl za volant opilý. Nejprve mu naměřili 1, 41 promile alkoholu a následně 1, 19. Naštěstí nedošlo při nehodě k  žádnému zranění. 

Obě nehody jsou v dalším šetření policie.

Okradl spícího

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 18letému mladíkovi z Postoloprt, který v létě minulého roku okradl v Lounech před městským koupalištěm spícího muže. Tehdy využil jeho stavu a odcizil mu tašku s doklady, úvěrovou kartou, mobilním telefonem a dalšími věcmi a z místa utekl. Svým jednáním tak způsobil škodu za 6 450 Kč. Policisté nejprvě případ šetřili jako přestupek a následně jej překvalifikovali na trestný čin. Část věcí zajistili a vrátili poškozenému. Uvedený mladík, kterému v době spáchání tohoto skutku nebylo ještě 18 let, nyní čelí podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 9. ledna 2014

  

     

 

 

vytisknout  e-mailem