Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

V osmdesátce jel sto dvacet

BLANENSKO: Policisté odhalili hříšníky na silnicích. 

     Dva trestné činy a dalších čtyřiadvacet přestupků odhalila na silnicích Blanenska dopravně bezpečnostní akce, která se uskutečnila v noci na pátek 12. listopadu. Policisté při ní zkontrolovali téměř tři sta řidičů, téměř každý desátý měl něco v nepořádku. Jeden z řidičů například překročil maximální povolenou rychlost o čtyřicet kilometrů v hodině, když jel v úseku, kde je povolena osmdesátikilometrová rychlost tak, že ručička tachometru se zastavila na 120 km/h. Kromě rychlé jízdy policisté zjistili například také to, že dva řidiči během jízdy nepoužili bezpečnostní pásy, dalších osm zase vyjelo na silnice s vozidly ve špatném technickém stavu. Policisté tak hříšníkům uložili pokuty ve výši 20 tisíc korun.

   V Kunštátě pak policisté kontrolovali dvacetiletého řidiče osobního auta Citroën AX, který měl od letošního července zablokovaný řidičský průkaz a za volant nesmí usednout až do roku 2012. Tím, že úmyslně řídil auto, ačkoliv věděl, že má vydán zákaz řízení, je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí. 

   Další z řidičů zase usedl za volant pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška u devatenáctiletého mladíka ukázala, že má v dechu 1,2 promile alkoholu. Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.  

vytisknout  e-mailem