Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V otrokovickém Štěrkovišti utonul mladý muž

Letní počasí si vybralo první oběť, v Otrokovicích utonul pravděpodobně podnapilý plavec. 

Otrokovice - Patnáct minut stačilo potápěčům ze správy Jihomoravského kraje, aby našli tělo dvaadvacetiletého muže. Ten pravděpodobně utonul v otrokovickém Štěrkovišti dnes kolem poledne.
Čtveřice cizinců, která na Otrokovicku pracuje na stavbě, popíjela už od rána alkohol. Dopoledne se rozhodli, že se pojedou okoupat na Bahňák. Jeden z nich podle všeho sešel do vody, kraulem uplaval asi dvacet metrů a z ničeho nic se prý ponořil. Jeho přátelé se ho snažili najít, plavali za ním, ale nepodařilo se jim muže zachránit. Zavolali tedy o pomoc na linku 155, zdravotníci se pak obrátili na hasiče. Profesionální jednotka hasičů z Otrokovic asi hodinu pátrala ve člunu, prohledávala vodu pomocí norných sond i záchytných řetízků, ani oni ale nebyli úspěšní.
Tělo našli před třetí hodinou odpoledne policejní potápěči. Muž byl v hloubce čtyři a půl metru. Podle potápěče v kalné vodě bylo vidět tak na dvacet centimetrů dopředu. I přes špatné podmínky ho našel do pouhé čtvrt hodiny.
Policisté si všechny tři svědky pozvali na obvodní oddělení, aby celou tragédii vysvětlili a popsali. Všichni byli pod vlivem alkoholu. Policisté na těle mrtvého muže nenašli známky cizího zavinění, přesnou příčinu smrti přesto určí až nařízená pitva.

vytisknout  e-mailem