Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V paneláku pěstovali marihuanu

MOST - Policie muže a ženu z Asie obvinila; Pervitin vyráběl v bytě své družky a další 

Policejní komisař koncem minulého týdne zahájil stíhání dvou cizinců pro zločin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Sedmatřicetiletou ženu a 32 letého muže policisté minulý čtvrtek přistihli u bytu v panelovém domě na sídlišti Liščí vrch v Mostě poté, co uvnitř bytu po provedení prohlídky objevili 168 rostlin konopí a různé předměty a látky určené k indoorovému pěstování rostliny. Je to již devátá pěstírna marihuny v mosteckém regionu od roku 2009, kterou policisté nalezli. Zajištěné věci budou odeslány na odbor kriminalisté techniky, kde bude provedena odborná expertiza. Policie po obvinění cizince zadržela a podala podnět na uvalení vazby. Z rozhodnutí státního zástupce byli obvinění propuštěni a budou stíháni na svobodě.

Drogu vyráběl u družky v bytě
Policejní komisař mostecké policie obvinil z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů 41 letého muže z Mostu. Kriminalisté odhalující trestnou činnost na úseku drog v bytě jeho družky zajistili různé předměty a chemikálie, které nechali podrobit znaleckému zkoumání. Výsledky potvrdily podezření kriminalistů, v bytě obviněný vyráběl pervitin. Policie muži obvinění doručila do vězení, kde si v současné době odpykává jiný trest odnětí svobody.

Další muž z Chanova obviněn
Osmatřicetiletý muž z Chanova na Mostecku čelí obvinění z přečinu výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Ten loni v jednom chanovském bytě přechovával předměty, které dle odborného vyjádření odboru kriminalistické techniky a expertiz sloužily k výrobě metamfetaminu. Ty byly policií zajištěny koncem roku při domovní prohlídce při akci mostecké policie a NPC, která proběhla ve čtyřech vytipovaných bytech. V jednom byla tenkrát nalezena kompletní varna a v druhém policie objevila připravenou drogu k distribuci. Dva muži byli již za trestnou činnost obviněni a jsou nyní ve vazbě, třetí obviněný je stíhán na svobodě.

Dvojčata tropila výtržnosti
Z trestného činu výtržnictví obvinila mostecká policie dva cizince ve věku 40 let. Ti měli na místě veřejnosti přístupném v Mostě v jedné herně v nočních hodinách napadnout 32 letého muže, do kterého měli kopat. Poškozený naštěstí neutrpěl žádné zranění. Obvinění měli poté následně na ulici Budovatelů napadat slovně i fyzicky další osoby, které potkali. Jednoho muže udeřili zářivkou a způsobili mu řezné rány na ruce, se kterými musel vyhledat lékařské ošetření. Jiného muže pro změnu ohrožovali nožem. Toho nezranili. Policie oba cizince, sourozence, stíhá na svobodě.

Krádeže věcí z aut jsou časté
O víkendu zaznamenala mostecká policie několik případu krádeží vloupáním do motorových vozidel. Neznámý poberta na sídlišti Výsluní vnikl do dvou osobních aut. Ze škodovky odcizil násilím autorádio. Z vozidla tovární značky VW kdosi za použití hrubé síly odnesl navigaci, CD nosiče, mobilní telefon a nářadí. Celková škoda byla odhadnuta na deset tisíc korun.
V Litvínově se zatím neznámý poberta za užití násilí vloupal do zaparkovaného nákladního automobilu. Uvnitř pak objevil různé elektrické nářadí v hodnotě 75 tisíc korun. Na zařízení vozu způsobil lapka další škodu za dva tisíce korun.

Komory a sklepy zloději vyhledávají
Na sídlišti Liščí vrch řádil zloděj. V jednom panelovém domě vnikl po překonání dveří do bytové komory. Z ní odcizil různé potraviny, které si tam uložil poškozený majitel. Ten vyčíslil vzniklou škodu na částku  tři tisíce korun.
Daleko větší škodu zaznamenal majitel, který bydlí v ulici Františka Malíka v Mostě. Kdosi se dostal po překonání dveří do bytové komory v přízemí domu a v ní si přivlastnil uložené věci v hodnotě šedesáti tisíc korun. Oba případy přečinu krádeže a porušování domovní svobody šetří policisté obvodního oddělení v Mostě a po pachatelích pátrají.

Zloděj se asi nadřel
Tučný lup si odnesl o tento víkend dosud neznámý vetřelec. Ten se v ulici Česká na sídlišti Výsluní v Mostě dostal bez potíží do panelového domu a poté i do suterénu. Tam pak vnikl do jedné sklepní kóje, ze které odnesl nafukovací matrace, spací pytle, kolečkové brusle, lyžáky a další věci. Zřejmě tušil cosi i v jiné kóji, kam se dostal násilím a z ní odcizil ruční a elektrické nářadí. Vzal i kbelíky s barvou a různé kabely. Celková škoda dosáhla částky patnácti tisíc korun.

Policie zatkla muže a ženu
Mostečtí policisté během víkendu v rámci pátrání po hledaných osobách vypátrali 27 letou celostátně hledanou ženu. Na tu okresní soud vydal zatykač, na jehož základě byla žena zadržena v centru města Mostu a poté soudu předána.
Muže ve věku třiceti let policisté oddělení hlídkové služby vypátrali v pátek v místě svého bydliště v   Mostě. Ten se nedostavil k výkonu trestu odnětí svobody. Na základě příkazu k zatčení byl muž zadržen a poté eskortován do věznice. 

Řidiči pod kontrolou policie
Mostecká policie v pátek večer v rámci dopravní akce kontrolovala řidiče motorových vozidel. Noční akce se zúčastnili dopravní policisté, kteří během devíti hodin na silnicích zkontrolovali celkem 114    motorových vozidel. Při kontrole zjistili 27 dopravních přestupků, za něž řidičům uložili pokuty ve výši 10 600 korun. Deset řidičů se nepřipoutalo, u šesti vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav, alkohol nebyl u řidičů zjištěn, tři kontrolovaní motoristé s sebou neměli řidičský průkaz. Pokutě neunikli tentokrát ani dva chodci.  

Někomu se hodilo zpětné zrcátko
Jednání neznámého vandala zaznamenal o víkendu majitel motorového vozidla tovární značky Opel. V sobotu dopoledne zjistil u svého zaparkovaného vozidla v ulici PKH v Litvínově, že mu chybí zpětné zrcátko, které kdosi odcizil. Poškozený motorista odhadl způsobenou škodu na částku osm tisíc korun. Případem přečinu krádeže se zabývají litvínovští policisté.

Verdikt soudu porušil
Obrničtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 34 letému řidiči z jedné obce na Mostecku. Ten jel o víkendu Mostem, když ho v sobotu odpoledne stavěla policejní hlídka. Ta zjistila, že muž má od loňského podzimu vysloven okresním soudem zákaz řízení na patnáct měsíců, který porušil.  

Most 18 ledna 2010
 

 

vytisknout  e-mailem