Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V parku kradli koše

TEPLICE - Hrozí jim až dva roky vězení; Recidivista ukradl žiletky a další zprávy.  

V parku kradli koše
     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí 55leté ženě a 40letému muži, kteří začátkem prosince odcizili v Zámecké zahradě kovové koše. Za pomoci krumpáče oddělili z kovových stojanů pět odpadkových košů, které vysypali, sešlapali a dali si je na kárku. Po cestě do sběrny je ale zadrželi strážníci městské policie, kteří zloděje předali policistům. Ti věc zprvu kvalifikovali jako přestupek proti majetku, na základě vyčíslení škody ale byla hodnota košů stanovena na sedm a půl tisíce korun, takže byl případ překvalifikován na trestný čin a oběma spolupachatelům policisté sdělili podezření z přečinu krádeže.
 
Recidivista ukradl žiletky
     Na tři roky může poslat soudce za mříže 30letého muže, který o víkendu kradl v bílinském supermarketu. Z regálu odcizil balení žiletek v hodnotě 900 korun, schoval ho pod bundu a bez zaplacení prošel pokladnou.
     Policisté následně zjistili, že muž již byl v minulosti několikrát za majetkovou trestnou činnost odsouzen, jeho jednání proto kvalifikovali jako přečin krádeže, ze kterého mu sdělili podezření.
 
Zmizelo auto i s nákladem
     Dodávku s nákladem bramborových lupínků odcizil v Teplicích neznámý pachatel. V nočních hodinách se nezjištěným způsobem zmocnil zaparkovaného vozidla Nissan Vanette, v jehož nákladovém prostoru bylo 40 kilo „hospodských“ brambůrků a složený prodejní stánek, celková škoda byla vyčíslena na necelých třicet tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli i odcizeném vozidle intenzivně pátrají.
 
Vykradené auto
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v pátek v podvečer vloupal v Teplicích do osobního vozidla. Během hodiny, kdy nechal poškozený služební auto pod přemostěním silnice č. 13 u bývalého koupaliště v Zámecké zahradě, rozbil zloděj přední okno u vozidla a následně z držáku na palubní desce odcizil mobilní telefon.  
     Celkovou škodu vyčíslil oznamovatel na čtyři a půl tisíce korun, v případě dopadení bude pachatel čelit trestnímu stíhání pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Zlodějům se hodí všechno
     Z přestupku proti majetku je podezřelý zatím neznámý lapka, který v Teplicích odcizil ze vstupních dveří domu vánoční věnec. I když do příštích svátků věnec z chvojí určitě zelený nevydrží, zloději se asi přesto k něčemu hodí. Oznamovatelka vyčíslila způsobenou škodu na pět set korun, pachateli v případě dopadení hrozí ve správním řízení až patnáctitisícová pokuta.
 
    
Teplice, 13. 1. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem