Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V parku si prodali drogu

MOST - Prý se vůbec neznali, přistihla je policie; Kradl na návštěvě; Žena v práci zpronevěřila peníze. 

Policisté hlídkové služby odhalili prodej marihuany

Čtyřčlenné skupinky mladíků si v parku poblíž ulice K. H. Borovského všimli policisté hlídkové služby při obchůzkové činnosti v lokalitě. Na místo se vrátili a přistihli dva muže, které zkontrolovali. Jeden měl batoh a v ní zavařovací sklenici s rostlinným materiálem. Následně policisté zajistili nedaleko i další dva muže. Jeden z nich měl v peněžence paličku konopí, kterou si zakoupil od zadržené dvojice. Údajně se neznali, přesto prodej drogy uskutečnili. Policie oba prodejce ve věku 20 let obvinila z trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Kriminalisté rostlinný materiál zajistili a odeslali ho k provedení expertizy. Ta prokázala přítomnost účinné látky jak v paličce, tak i v obsahu sklenice.              

 

Marihuanu zájemcům prodával poblíž hotelu Domino

Kriminalisté mostecké policie zabývající se drogovou kriminalitou odhalili dalšího dealera omamné drogy. Podle nich měl 26letý Mostečan ve více jak 100 případů obstarávat a poté prodávat zájemcům o drogy marihuanu. Tu jim předával v ulici Budovatelů v blízkosti hotelu v loňském i letošním roce. Muž byl na základě výsledků šetření obviněn z trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Vyšetřování obviněného je vedeno na svobodě. V případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

 

Na pracovišti měla zpronevěřit peníze, pak nepřišla do práce

Policisté litvínovského obvodního oddělení sdělili na základě provedeného šetření podezření ze spáchání přečinu zpronevěry a krádeže 63leté ženě z Litvínova. Ta si v místě svého zaměstnání měla přisvojit z pokladní kasy v prodejně a z příruční pokladny v kanceláři peníze v celkové výši 23 tisíc korun. Měla si nechat i peníze, které vyinkasovala za pronájem nebytových prostor a které neodevzdala. Poškozenému majiteli svým počinem způsobila celkovou škodu ve výši 29 tisíc korun.

 

Přišel na návštěvu a tam kradl, letos byl za krádež už odsouzen

Ač byl letos za krádež odsouzen, opět kradl. A to v bytě své známé, která ho pozvala na návštěvu. Muž ve věku 20 let využil chvilky nestřeženého okamžiku, kdy byl v pokoji sám, a odcizil pár značkové sportovní obuvi, značkové dámské náramkové hodinky, šperk a další věci. Poškozená Mostečanka vyčíslila škodu na částku 8 200 korun. Policie v Mostě, která případ krádeže šetřila, nyní zahájila trestní stíhání a mladého muže obvinila z přečinu krádeže, za který mu tentokrát hrozí až tříletý trest odnětí svobody.   

 

Proud vesničan odebíral zadarmo

Elektrický proud odebíral neoprávněně 53letý muž z obce na Mostecku. Energie mu do bytu proudila po zásahu do pojistkové skříně po dobu několika měsíců. Poškozená energetická společnost vyčíslila vzniklou škodu na částku 49 tisíc korun. Muž byl již v loňském roce za majetkový delikt potrestán. Letos si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. 

 

Někdo ukradl dvě lžíce od bagru

Policie v Mostě šetří krádež dvou kusů lžic od bagru. Ty byly umístěny v kovovém kontejneru poblíž kolejnic u obce Komořany na Mostecku. Neznámý pachatel lžíce odcizil a prázdný kontejner poté ukryl do lesnatého porostu asi 1 kilometr od místa krádeže. Poškozená firma vyčíslila škodu na částku 50 tisíc korun. 

 

 

nprap. Ludmila Světláková

Most 27. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem