Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

V parku zazní nádherné melodie

KRAJ VYSOČINA: Koncertem si Policie ČR připomene 25. výročí od svého vzniku  

Policie České republiky si v letošním roce připomíná 25 let od svého vzniku. Při této příležitosti připravilo Krajské ředitelství policie kraje Vysočina celou řadu kulturních, společenských i preventivních akcí, na nichž bychom chtěli prezentovat veřejnosti moderní techniku, výstroj a výzbroj moderního bezpečnostního sboru.

V rámci oslav Dne Policie České republiky se uskuteční v úterý 21. června od 14.30 hodin v Parku Gustava Mahlera na ulici Benešova v Jihlavě promenádní koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky. Záštitu nad koncertem převzali primátor statutárního města Jihlavy PaedDr. Ing. Rudolf Chloupek a policejní prezident České republiky genmjr. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý.

Hudba Hradní stráže a Policie České republiky je velký dechový orchestr, který déle než sedmdesát let vysoce profesionálně reprezentuje českou hudební kulturu, a to nejen doma, ale i v zahraničí. Svým vznikem v roce 1945 orchestr navázal na bohatou tradici vojenských, policejních i četnických hudeb z období první československé republiky. Šlo totiž o hudební tělesa, která byla vždy neoddělitelnou součástí naší hudební kultury a zároveň ukázkou hudební vyspělosti národa.

Mezi prvořadé povinnosti Hudby Hradní stráže a Policie České republiky patří zajištění hudebního doprovodu při všech státních ceremoniích na Pražském hradě, především státních návštěv a nástupních audiencí velvyslanců. Orchestr je také významným kulturním reprezentantem Policie České republiky a zároveň plní veškeré služební úkoly vyplývající z tohoto postavení.

V rámci koncertu v Jihlavě zazní nejen slavné světové melodie z policejních a kriminálních filmů a seriálů, ale posluchači se mohou těšit na některé populární melodie od známých českých i světových autorů. Koncert je určený pro širokou veřejnost a vstup na koncert je zdarma.

Mediálními partnery  koncertu jsou Jihlavské listy a Český rozhlas Region.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

16. červen 2016

vytisknout  e-mailem