Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V pátrání po seniorovi pomáhal i vrtulník

ZLÍNSKO: Muž byl na cestách osmnáct hodin. 

Pernou noc zažili policisté z několika oddělení, kteří od jedenácté hodiny večer pátrali po seniorovi z obce u Zlína, který odešel z domu na procházku v neděli dopoledne a do večera se nevrátil. Senior nakonec po rozednění dorazil v pořádku do Lukova.

Rodinní příslušníci oznámili v neděli před půl jedenáctou hodinou večer na linku tísňového volání policie pohřešování dvaasedmdesátiletého seniora z obce poblíž Zlína. Ten odešel dopoledne na procházku směrem k obci Rusava, vzdálené asi 15 km od místa jeho bydliště a dosud se nevrátil domů. Z Rusavy měl vycházet v podvečer a kvůli stmívání ztratil v lese orientaci. Rozběhlo se rozsáhlé policejní pátrání, do kterého se zapojili policisté z několika obvodních oddělení, policejní psovodi a několik hlídek policistů z pohotovostního a eskortního oddělení. Policisté propátrávali rozlehlé lesní porosty na několikakilometrové trase, kterou senior pravděpodobně procházel. Velitel akce povolal na pomoc také policejní vrtulník, který byl na místě krátce po druhé hodině ráno a zapojil se do hledání. Seniorovi se bohužel vybil mobilní telefon, nebylo proto možné s ním komunikovat.

Pátrací akce měla šťastný konec. Před pátou hodinou ráno zavolal na linku tísňového volání policie sám pohřešovaný, který policistům oznámil, že došel v pořádku až do Lukova. Policisté muže dovezli domů a zavolali lékaře, který po prohlídce řekl, že je muž v pořádku.

7. května 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem