Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V podmínce kradl, napadl policistu, skončil ve vazbě

ZLÍNSKO: Hrozí mu čtyři roky za mřížemi. 

Mladý muž z Napajedel odešel před pouhými šesti týdny od Zlínského soudu s podmínkou za loupež, přesto kradl a útočil na policistu. Za tři trestné činy může strávit za mřížemi několik let.

V úterý večer ukradl v nákupním středisku v Otrokovicích jednadvacetiletý muž čokoládovou tyčinku a strčil si ji do kapsy od kalhot. Krádež viděl policista, který zde v době svého volna nakupoval. Upozornil tedy muže, aby tyčinku vrátil. Když se k tomu neměl, oznámil mu, že je policista, a znovu ho několikrát vyzval k vrácení ukradeného zboží. To mladého muže rozlítilo, tyčinku hodil do prostoru a začal policistu vulgárně napadat, přičemž ho chytil za košili a utrhl mu rukáv. Po tomto agresivním výpadu policista zakročil a muže svedl na zem; zadržel ho až do příjezdu svých kolegů. Dechová zkouška u agresora ukázala téměř tři promile alkoholu, později přiznal, že během dne vypil asi šest litrů vína. Z celého incidentu si podle svých slov téměř nic nepamatoval.

Po noci strávené v policejní cele si výtržník vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z několika trestných činů, a to krádež, násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Za tyto trestné činy mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. Vzhledem k tomu, že byl v květnu pravomocně odsouzen za loupež k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou až do roku 2020, rozhodl včera soudce o jeho umístění do vazby.

14. července 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem