Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V policejní cele skončil zloděj motocyklu

LIBERECKO - Chrastavským policistům se podařilo ve čtvrtek 7. července zadržet 58letého muže s kradeným motocyklem. Skončil v policejní cele.  

Až pětileté vězení hrozí 58letému muži z Chrastavska, který ze dne 6. na 7. července 2016 odcizil v obci Václavice poblíž rodinného domu zaparkovaný motocykl zn. Royal Enfield, cizí státní registrační značky, černé barvy. Majiteli tak způsobil škodu za téměř 68 tisíc korun. 

Chrastavským policistům se podařilo ihned ve čtvrtek 7. července 2016 zloděje zadržet. Ten si to kráčel se svým bratrem ulicí Frýdlantská v Chrastavě a přitom tlačil kradený motocykl. Hlídka muže kontrolovala krátce před jednou hodinou odpoledne. Poté, co policisté provedli kontrolu mužů i motocyklu, zjistili, s kým mají tu čest. Osmapadesátiletého muže zadrželi a ten následně skončil v policejní cele. Majiteli se odcizený motocykl vrátí zpět, avšak ne zcela v pořádku. Muž u něj poškodil řidítka, nádrž, levou stupačku a obě zpětná zrcátka. Na poškození způsobi škodu za bezmála 6 tisíc korun. 

Chrastavští policisté muži sdělí ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže a po provedených úkonech trestního řízení bude muž propuštěn ze zadržení. Trest odnětí svobody od jednoho do pěti let mu hrozí vzhledem ke způsobené větší škodě. 
 

8.7.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem