Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

V policejní síti uvízlo dvanáct pachatelů

České Budějovice – Hlubockým policistům se podařilo rozprášit dvanáctičlenný gang zlodějů . 

Plně profesionální práce policistů z obvodního oddělení v Hluboké nad Vltavou se opět potvrdila. Díky maximálnímu nasazení a výborné místní znalosti policisté postupně rozkryli rozsáhlou majetkovou trestnou činnost, kterou má na svědomí celkem 12 podezřelých mladíků ve věku od 15ti do 20ti let.

OOP Hluboká 1.JPGOOP Hluboká 1.JPG
Objasnění této trestné činnosti bylo výsledkem několikaměsíčního, velice složitého prošetřování případu, který svým rozsahem a závažností nemá za několik uplynulých let na hlubocku obdoby.
Zjištěné a odůvodněné skutečnosti nasvědčují tomu, že podezřelí mladíci mají společně na svědomí celkem 14 vloupání převážně do zemědělských objektů na Ševětínsku. Trestnou činnost páchali od začátku ledna do poloviny července letošního roku. Za pomoci násilí ve většině případů překonali oplocení areálů firem a po násilném vniknutí se na místě specializovali především na krádeže barevných kovů, měděných a hliníkových kabelů, elektromotorů, pneumatik ,ale i přívěsných vozíků, bojlerů či motocyklů. Odcizené věci pak většinou končily ve sběrnách druhotných surovin. Trestnou činností způsobili celkovou škodu, včetně škody vzniklé poškozením, ve výši bezmála 168 000 korun.
Všichni mladíci si již na hlubocké policejní služebně vyslechli podezření ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.

Objasněním této rozsáhlé trestné činnosti zaznamenali hlubočtí policisté významný úspěch v boji proti sériovým krádežím, jejichž jediným motivem je finanční prospěch pachatelů.


nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
16.září 2011
                                                                                                                                       

               

OOP Hluboká 2.JPGOOP Hluboká 2.JPG

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                           

OOP Hluboká 3.JPGOOP Hluboká 3.JPG

 

 

 

 

 

 

 

                               

OOP Hluboká 4.JPGOOP Hluboká 4.JPG

vytisknout  e-mailem