Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V pondělí jezdila Náchodskem motohlídka

Česko-polské hlídky ve společné činnosti pokračují  

Česko-polská motohlídkaČesko-polská motohlídka
Po společných česko-polských dopravních hlídkách, které mohli řidiči projíždějící náchodským regionem vidět v minulých letech i měsících, policisté rozšířili kontrolní činnost i na pořádkový sektor. Na pondělí 18. července 2011 uchystali policisté z Územního odboru Náchod pro řidiče další překvapení. Nejprve v odpoledních hodinách krátce po třinácté hodině zavládl na hraničním přechodu čilý ruch. To přijel jeden polský „četník“ na služebním motocyklu do služby k nám na naše území. S českým dopravním kolegou, též motocyklovým, pak „brázdili“ celé pondělní odpoledne silnici číslo 33 od Náchoda až po Jaroměř. Přitom preventivně působili na řidiče.
 
Neprojížděli se ale pouze letní krajinou sem tam. Zastavovali na určených bodech a kontrolovali řidiče vozidel jednostopých i dvoustopých. Samozřejmostí byla kontrola dokladů, dechová zkouška i celková kontrola vozidla a osádky.
 
Za celou dobu služby mezinárodní hlídka zastavila celkem 11 aut a 3 motocykly. Řidiči měli většinou vše potřebné pro jízdu v pořádku. U žádného z řidičů policisté nezjistili alkohol. Udělili však tři pokuty - ve dvou případech za rychlou jízdu a v jednom případě neměl řidič v pořádku osobní doklady.
 
nprap. Jana Pecoldová
18. července 2011

vytisknout  e-mailem