Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V prázdném domě kradli radiátory

Most - Lup zpeněžili ve sběrně; Kapsáři se stále činí...  

Do prázdného domu chodili krást radiátory

Trojice mužů z Mostu chodila krást železné radiátory do jednoho neobydleného objektu v mostecké ulici ČSA. Uvnitř v několika případech demontovala celkem 43 kusů litinových radiátorů a ty poté odevzdala do jedné sběrny na Mostecku. Poškozený majitel domu vyčíslil vzniklou škodu, která mu vznikla krádeží, na částku 21 000 korun. Další škoda ve výši 36 tisíc korun byla způsobena neodbornou manipulací v objektu.

 

Čokolády musel vrátit, plán mu nevyšel

Krást do obchodu přišel 20letý muž z Mostu. V jednom mosteckém supermarketu zamířil přímo do oddělení se sladkostmi a tam si vybral 6 kusů čokolád v hodnotě téměř 600 korun. Ty si schoval pod bundu a poté prošel pokladnou, aniž by za něco zaplatil. Krádež odhalil tamní detektiv a podezřelého muže zadržel. Mladík byl již v minulosti za krádež odsouzen. Mostečtí policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Lup prý hodlal zpeněžit.

 

Svítili, ale neplatili

Policie v Mostě obvinila z krádeže muže a ženu z Mostu za neoprávněný odběr elektřiny. Muž v Mostě na sídlišti Liščí vrch bez souhlasu dodavatele energie měl připojit přívodní kabel k elektrické rozvodové skříni před elektroměrem měřící odběr proud u bytu souseda a takto neoprávněně odebíral proud a způsobil škodu za 7 800 korun. Obviněná žena odebírala na jiném místě svého bydliště energii též neoprávněně, na krytu rozvaděče chyběla plomba a v místě byl zřejmý neodborný zásah laika. Žena měla energetické společnosti způsobit škodu za devět tisíc korun.

 

Hlídejte si osobní věci a peněženky, zloději jsou ve střehu

 

Na neopatrnost doplatil jeden mladý muž z Mostu. Minulý týden byl v jedné mostecké restauraci, kde hrál na automatech. Peněženku si někam položil, a když si chtěl z ní vybrat peníze, tak zjistil, že ji nemůže najít. Obrátil se na policii a škodu vyčíslil na jeden tisíc korun. Přišel o hotovost, osobní doklady a platební kartu. Případ šetří mostečtí policisté.

 

Neznámý lapka úřadoval i v jedné soukromé ordinaci v mostecké nemocnici. Do ní vnikl neznámo jak, a z volně přístupné místnosti odcizil z kabelky peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Případ krádeže vyšetřují policisté mosteckého obvodního oddělení.

 

Drze si počínal zatím neznámý poberta, který minulý týden okradl muže. Ten v ulici Čs. armády vystupoval v dopoledních hodinách z vozidla. Neznámý muž mu z kapsy odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platebními kartami. Poté z místa utekl.

 

Mobil má nového majitele, ten se dopustil trestného činu zatajení věci

O mobilní telefon značky Sony přišla jedna mladá žena z Mostu. Na třídě Budovatelů byla ve večerních hodinách venčit psy a mobil použila. Zřejmě ho špatně uložila do kapsy oděvu a ten jí vypadl na zem. Absenci mobilu zjistila až doma, a i když se na místo vrátila, telefon již nenašla. Případ oznámila na policii a ta nyní přečin zatajení věci vyšetřuje. Poškozená utrpěla škodu za osm tisíc korun.

 

Na lince 30 byl kapsář

Úspěšně si počínal neznámý kapsář. Jeho hbité prsty úřadovaly v autobuse městské hromadné dopravy na lince 30 v Mostě. Tou jel i mladý muž z Mostu, který měl v zadní kapse kalhot peněženku. Během jízdy o ni však díky šikovnému kapsáři přišel. Nyní mu chybí i osobní doklady, platební karta a pár tisíc korun. Poškozený utrpěl škodu ve výši 12 000 korun. Případem krádeže na osobě se zabývají mostečtí policisté.

 

nprap. Ludmila Světláková

Most 23. prosince 2015

 

 

vytisknout  e-mailem