Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V prodejně ukradli varnou desku

MOST - Spouštěli ji na provázku z okna, ten se však přetrhl; Filuta z Loun tankoval, ale neplatil. 

 Na lup se minulý týden vydali dva muži ve věku 36 a 31 let z Mostecka. Několikrát soudně trestaní koncem týdne v dopoledních hodinách zamířili do obchodu s nábytkem. V horním patře sundali z vystavené trouby elektrickou varnou desku v hodnotě necelých sedmi tisíc korun. Tu pak přivázali k provázku a spustili ji z okna na travnatou plochu. Provázek se zřejmě pod tíhou desky utrhl a deska spadla na zem. Filutové pak z obchodu rychle odešli a ztratili se z dohledu. Netušili, že padajícího předmětu si všimli zaměstnanci prodejny, kteří zjistili, co se děje a zalarmovali ihned policii. Ta pak muže vypátrala poblíž na ulici a zadržela je. Dvojice skončila v cele. Po provedeném šetření policisté předali mužům záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Zda došlo k poškození desky, nyní policie zjišťuje. Dvojici za krádež hrozí až tříletý trest odnětí svobody.


 

Filuta tankoval a neplatil

Mostečtí policisté odhalili totožnost muže, který měl v Mostě u tří benzínových čerpacích stanic tankovat pohonné hmoty, které neplatil. V březnu přes den přijel vždy s osobním vozidlem značky Suzuki k čerpacím stanicím a tam natankoval do nádrže vozu kolem 40 litrů benzinu. Poté ihned nasedl do vozidla a z místa rychle odjel. Poškozeným firmám zanechal celkovou škodu ve výši 3 400 korun. Policisté 51letému muži z Loun sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Nekradl poprvé, byl již za obdobný delikt trestán. Za tyto krádeže mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Za pět prstů tankoval i na Lounsku již v únoru letošního roku.


 

Týral družku a mařil vykázání

Policie v Mostě obvinila z trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí 39letého muže z obce na Litvínovsku. Ten měl po dobu několika let ve společném bydlišti napadat svoji družku nejen slovně, ale někdy sáhl i k fyzickému násilí a doma ji měl zamykat. Hamerští policisté ho minulý týden z bytu vykázali a zakázali mu jakýkoliv kontakt s poškozenou. On však institut vykázání porušil ještě týž den tím, že ženu lstí vylákal ven a současně jí opakovaně telefonoval a posílal SMS zprávy. Policie v Hamru mu sdělila navíc i podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za toto jednání může soud uložit až osmiletý trest odnětí svobody.


 

Horské kolo zmizelo z kočárkárny

Pánské horské jízdní kolo výrobní značky Max bike v hodnotě 15 tisíc korun kdosi ukradl o víkendu v Litvínově. Neznámý pachatel v nočních hodinách vnikl do obytného domu a v suterénu se za použití násilí dostal do uzamčené kočárkárny a z ní kolo odcizil. Poškozený majitel krádež ohlásil litvínovské policii.


 

Ráno si vzal drogu a řídil auto

Mostečtí policisté tento týden kontrolovali na silnici v mosteckém sídlišti Pod Šibeníkem řidiče osobního vozidla značky Peugeot. Provedli u něj test na psychotropní a návykové látky, který byl pozitivní na canabis a metamfetamin. Motorista se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a sdělili mu podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návyková látky ve zkráceném přípravném řízení. Řidič hlídce přiznal užití marihuany.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 10. dubna 2015


 


 


 

vytisknout  e-mailem