Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V průběhu festivalového týdne se více kradlo

V tomto týdnu jsme zaznamenali mírný nárůst kapesních krádeží. 

Zlín - Patnáct ukradených peněženek, kabelek nebo batohů jsme zaznamenali v průběhu festivalového týdne. Ve většině případů si ale za ztrátu svých peněz a dokladů mohli sami lidé, kteří své věci nechávali ledabyle odložené bez jakéhokoliv dozoru.
Ve čtvrtek odpoledne nám nahlásila čtyřiadvacetiletá žena, že jí někdo odcizil batoh, který měla odložený na lavičce na náměstí Míru ve Zlíně. V něm měla kromě dokladů také platební karty, mobilní telefon a přes pět tisíc korun v hotovosti.
Včera jsme vyšetřovali ještě další dvě krádeže, které se odehrály v prostorách nákupních středisek. Šestapadesátileté ženě někdo ukradl kabelku, kterou měla volně odloženou v nákupním košíku. Přišla o věci za bezmála čtyři tisíce korun.
Kolem čtvrté hodiny se kradlo i v supermarketu v Malenovicích. Majitelka si svou kabelku i v tomto případě nedostatečně hlídala a nechala ji v nákupním vozíku. I ona na to doplatila ztrátou dokladů a peněz za asi čtyři a půl tisíce korun.
Zlínští policisté i městští strážníci z preventivních důvodů často dohlíželi na některých místech, kde se srocovalo více lidí. Předem jsme na riziko drobných krádeží upozorňovali a vyzývali jsme, aby si lidé své věci dobře hlídali.

vytisknout  e-mailem