Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V pytli měl přes 300 lízátek

MOSTECKO - Ty odcizil spolu s komplicem z prodejního stánku; Úroku konopí sklidili kriminalisté. 

V pytli měl přes 300 lízátek a popcorn
Na trestnou výpravu se kolem 04. hodiny ranní vydala dvojice nenechavců. Ti se měli za použití násilí vloupat do jednoho prodejního stánku před mosteckým supermarketem, do kterého následně vnikli. Měli políčeno na peníze, ty tam ovšem nenašli a tak vzali zavděk lízátky a popcornem. Policisté krátce po krádeži vypátrali jednoho z dvojice, který měl u sebe pytel s lupem. Ten hlídka zajistila a podezřelý putoval do policejní cely. Nyní policisté z obvodního oddělení Most sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže 36letému muži z Chomutovska a 37letému Mostečanovi. Mladšímu, který byl již za krádež odsouzen a z výkonu trestu se vrátil loni, hrozí až tříletý trest odnětí svobody, Mostečanovi o rok méně.

Zahrádkář přišel o úrodu konopí
Policisté mosteckého TOXI týmu prověřovali informaci o možném pěstování marihuany na zahradě v jedné litvínovské zahradní kolonii. Na základě výsledků provedeného šetření vyšetřovatel obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 32letého muže z Litvínova.
Ten měl dle policie na své zahradě od jara vypěstovat přesně nezjištěné množství konopí, které následně usušil a získal 241 g sušeného konopí. O to přišel při domovní prohlídce, kterou kriminalisté na místě provedli a sušený materiál objevili v zahradním domku a v kůlně. Kromě sušiny policisté na místě zajistili i 51 kusů rostlin konopí v květináčích v různých fázích růstu od 30 cm do 95 centimetrů. Zajištěné rostliny byly následně odeslány na odbor kriminalistické techniky a expertiz k odbornému zkoumání. Provedenou expertizou byly v rostlinném materiálu prokázány účinné látky THC. Obviněný Litvínovan si marihuanu údajně pěstoval pro svoji potřebu, ač k tomu nemá žádné oprávnění. Muž je stíhán na svobodě a za výše uvedené jednání mu může soud uložit trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Most 10. listopadu 2021
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem