Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V rezervě byly ukryté drogy

TEPLICKO - Policisté při náhodné kontrole našli drogy za téměř dva miliony; Tragická nehoda v Dubí... 

V rezervě byly ukryté drogy

     Strážcům zákona při jejich práci někdy pomůže náhoda a tak tomu bylo i v pátek odpoledne, kdy tepličtí policisté zajistili drogy, jejichž hodnota na černém trhu by byla přibližně dva miliony korun. Po sedmnácté hodině zastavila hlídka v Dubí osobní vozidlo, ve kterém cestovali dva muži ve věku 56 a 29 let a při kontrole povinné výbavy policisté našli v rezervní pneumatice ukrytou marihuanu a pervitin. Kolo bylo doslova napěchované drogami, když kriminalistický technik kontraband zvážil, ukázalo se, že muži převáželi dva kilogramy pervitinu a téměř tři kila marihuany. Ta byla rozdělená v osmi igelitových sáčcích, pervitin byl navíc zabalený ve čtyřech ponožkách. Mladší kurýr, který řídil, měl za převoz drog dostat od svého „kolegy“ 500 euro a na soud bude čekat na svobodě, starší dealer, který už v minulosti kvůli drogám strávil několik let ve vězení, byl umístěn do vazby. Přišel nejen o drogy, ale i o sto tisíc korun, které měl v době zadržení u sebe, oběma spolupachatelům hrozí za trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy v krajním případě až dvanáctileté tresty odnětí svobody. 

V rezervě byly ukryté drogy.mp3

 

Tragická nehoda v Dubí

     Včera před jednadvacátou hodinou jsme přijali oznámení o dopravní nehodě motorkáře, ke které došlo v ulici Dlouhá v Dubí. Z dosud nezjištěné příčiny tam na skútru havaroval teprve 16letý mladík, který utrpěl závažná zranění, kterým i přes snahu záchranářů na místě podlehl.  Bližší okolnosti a příčina nehody jsou předmětem dalšího prověřování, s ohledem na věk zesnulého nebudeme sdělovat další informace. V letošním roce se jedná už o sedmého člověka, který na Teplicku přišel o život v souvislosti s dopravní nehodou.

 

Odnesl banány a rohlíky

     Až tříleté vězení hrozí 33letému recidivistovi, který ukradl zboží ze dvora u teplického supermarketu. Mezi druhou a třetí hodinou v noci vnikl do zadního oploceného traktu prodejny a z lisu ukradl tři desítky banánů a dvě přepravky se starým pečivem. Jednalo se o zboží určené k likvidaci, takže odcizením žádnou škodu nezpůsobil, poškozením lisu ale vznikla prodejně škoda dva tisíce korun. Vzhledem k trestní minulosti zadrženého muže byl případ kvalifikován jako přečin krádeže, ze kterého už policisté pachateli sdělili podezření.

 

Krádež křovinořezu

    Z přečinu krádeže byl obviněn 21letý muž, který v Teplicích odcizil křovinořez. Minulý měsíc procházel poblíž fotbalového stadionu a všiml si odloženého křovinořezu. Neodolal pokušení a přístroj v hodnotě sedm tisíc korun ukradl, policisté ale po několikatýdenním vyšetřování zlodějovu totožnost zjistili a sdělili mu podezření ze spáchání přečinu, za který mu hrozí až dvouleté vězení.

 

 

28. 6. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

Odkazy do noveho okna

Nalezené drogy

Nalezené drogy 

Detailní náhled

Nalezené drogy

Nalezené drogy 

Detailní náhled

Nalezené drogy

Nalezené drogy 

Detailní náhled

Nalezené drogy

Nalezené drogy 

Detailní náhled

Nalezené drogy

Nalezené drogy 

Detailní náhled

Nalezené drogy

Nalezené drogy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem