Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V rodinných domech se stravoval a přespával

HODKOVICE N/M - V policejní cele skončil 24letý muž ze Svijanského Újezdu, který se vloupal do dvou rodinných domů a skladu ve višňovém sadu. Už čelí podezření. 

V policejní cele skončil v pátek 24letý muž ze Svijanského Újezdu, který byl zadržen poté, co se vloupal do skladu ve višňovém sadu. Uvnitř odcizil tři válce na rovnání terénu za zhruba dvacet pět tisíc korun. Pak se snažil dostat i do dalších místností skladu, což se mu také podařilo. Uvnitř vše pouze prohledal, ale již nic neodcizil.

Policisté pak ale mimo zjistili, že se stejný muž vloupal v listopadu 2012 do rodinného domu v obci Sedlisko. Tehdy dům prohledal, zkonzumoval v něm jídlo, které si donesl a jednu noc tam přespal (v místnosti v prvním patře).  Druhý den ráno, aniž by cokoliv ukradl, dům opustil. Jeho majitelům tak způsobil pouze škodu na dveřích, které při vloupání poškodil, a to v částce jednoho tisíce korun. 

A do stejného domu se vrátil i v březnu tohoto roku. Tentokrát tam pobýval déle. Jedli potraviny, které tam našel a tak jako při předchozí "návštěvě" přespával v místnosti v prvním patře domu. Ke zpeněžení si z domu odnesl čtyři hliníkové disky a kovovou vanu. Při svých výpravách tak způsobil škodu za necelých čtyřicet pět tisíc korun.

Policisté z Hodkovic nad Mohelkou jej za tyto tři spáchané skutky viní z krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Podezření z přečinu mu sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení. Dozví se tedy velmi brzy, jaký trest mu bude uložen.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
27. 5. 2013

 

vytisknout  e-mailem