Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V Rožnově vykradli už třetí auto

VSETÍNSKO: Nechávat v autech peněženky a kabelky je opravdu nerozumné.  

„Auto není trezor“ - jak snad už většina lidí ví, je název preventivní projektu zaměřeného na krádeže věcí z vozidel, který realizujeme již několik let a zároveň je to základní pravidlo pro řidiče a další spolucestující při opouštění vozidla. V autech nechávat cenné věci je krajně nerozumné. Doplatil na to včera v Rožnově p. R. majitel Peugeotu Boxer, který nechal uvnitř vozu peněženku.
 
Rožnovští policisté přijali včera odpoledne oznámení o vloupání do vozidla zaparkovaného za fotbalovým stadionem u tenisových kurtů v Rožnově p. R. Zloděj do auta po vypáčení zámku na dveřích u spolujezdce vnikl od 11-12 hod. Z auta vzal peněženku, kterou si tam majitel nerozvážně ponechal v otevřené příhrádce pod palubní deskou. Devětatřicetiletý muž z Lešné přišel o doklady, dvě platební karty a 2200 korun. V případě dopadení a prokázání viny hrozí pachateli za krádež a neoprávněné opatření padělání a pozměnění platebního prostředku až dvouletý trest odnětí svobody. 
 
Od počátku června evidujeme čtyři vloupání do vozidel, z toho tři jsou v Rožnově p. R. V jednom případě paní uschovala svoji kabelku v autě pod sedadlo a domnívala se, že je na bezpečném místě. Mýlila se, o kabelku s veškerými doklady přišla. Stejnou skrýš pro svoji kabelku zvolila i třicetiletá dívka z Kateřinic. Uplynulou neděli navečer jí zloděj ze zaparkovaného vozidla před restaurací v Bystřice kabelku odcizil.
 
 
22. června 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem