Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V Roztokách se sešli senioři a zdravotně postižení

Beseda s PČR přinesla vzájemně užitečné informace 

Beseda se seniory a zdravotně postiženými
 
       Penzion Ludmila v Roztokách u Křivoklátu, navštívila dne 27. června 2012, v dopoledních hodinách, tisková mluvčí a preventistka , nprap. Jana Žáčková PČR Rakovník a besedovala zde se seniory a zdravotně postiženými, kteří zde byli na několik dní ubytovaní . 
     Kriminalita, která je páchána na seniorech a osobách s omezeným pohybem je stále častější. Pachatelé vynalézají stále nové a nové způsoby, jak staré lidi okrást. Využití jejich neznalosti, bezbrannosti, důvěřivosti a slabší tělesné schránky, patří mezi hlavní cíle podvodníků. Policistka přítomné seznámila se všemi legendami, pod kterými se mnohdy pachatelé vydávají a následně poškozené připravují o nemalé finanční částky. V poslední době jsou nové způsoby, jak starší lidé přicházejí o peníze. Ke všem způsobům byl vždy jasně řečen příklad trestného činu a možnost, jak se tomuto skutku vyhnout. Nezapomněly se ani probrat zájezdy či výlety, které jsou spojeny s ukázkovými akcemi a nákupem „špičkové zboží, co všechno dělá samo“ nebo krádeže kabelech či osobních věcí v obchodech.
    V závěru diskuze někteří přítomní sdělili ostatním své zkušenosti s různými podvodníky a dotazovali se na různé věci. Beseda se povedla, všem se líbila a pevně doufáme, že přinesla i mnoho užitečných rad a informací. Na příští rok se bude policistka těšit na další shledání.
 
3. července 2012
nprap. Jana Žáčková

vytisknout  e-mailem