Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V Semilech někdo tráví psy a kočky

SEMILSKO - Přijali jsme oznámení o otrávení pěti zvířat. 

V průběhu uplynulého víkendu skončili nejméně čtyři psi v péči veterinárního lékaře kvůli  jejich náhlému dramatickému zhoršení zdravotního stavu.  Psi trpěli křečemi a dalšími zdravotními komplikacemi nápadně připomínajícími stavu při otravě . Všichni měli společné to, že je jejich majitelé venčili na starém semilském sídlišti Na Olešce nebo v jeho blízkém okolí.

Mezi postižené psy patří například pětiletá fenka křížence rotvajlera s labradorem, se kterou majitel kvůli jejím závažným zdravotním problémům vyhledal  pomoc na  veterinární klinice v Brandýse nad Labem.  Zde po jejím vyšetření lékař konstatoval, že byla pravěpodobně otrávena. Fenka zatím žije za podpory silných léků. varovný leták PČRvarovný leták PČR

Méně štěstí měla devítiletá fenka křížence plemene menšího vzrůstu, která podle výpovědi 26leté majitelky v pátek večer po procházce na semilském sídlišti Na Olešce opakovaně upadala do kolapsových stavů, trpěla křečemi  a i po poskytnutí urgentní veterinární péče téhož dne zemřela. Na stejné vycházce se otrávil i druhý pes této mladé ženy. Jedná se o tříletou fenku křížence rotvailera s labradorem. Ta se dostala do krize jen o něco později a majitelka s ní musela rovněž opakovaně navštěvovat  veterinárního lékaře. Tato fena zřejmě i díky svému mladšímu věku otravu přežila.

Se stejnými příznaky otravy vyhledala pomoc pro svého čistokrevného zlatého retrívra i 22letá slečna ze Semil. Její šestiletá fenka po páteční procházce dostala křeče a nemohla se postavit na nohy. Také ona musela být vyšetřena veterinárním lékařem, který předběžně vyjádřil podezření na její otravu neznámou látkou. Na výsledky laboratorních vyšetření majitelka zatím čeká a budou k dispozici zhruba do konce týdne.

Všichni tito majitelé se posléze obrátili na obvodní oddělení policie v Semilech, kde podali v této souvislosti trestní oznámení na neznámého pachatele. Byla mezi nimi i 34letá žena ze Semil, které někdo na starém semilském sídlišti otrávil zdravého sedmiletého domácího kocoura evropského, který sem jen chodil na procházky. Toho už našla venku bohužel mrtvého s pěnou u tlamy a nataženého v křeči.

Po zadokumentování všech oznámení předají policisté semilského obvodního oddělení spisový materiál k dalšímu vyšetřování kriminalistům, nicméně policisté místního obvodního oddělení už dnes varovali majitele psů a koček ze sídliště Na Olešce před otrávenými návnadami, se kterými tam mohou jejich zvířata přijít do kontaktu. Varovný leták zveřejňujeme v našem článku.

21. 5. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem