Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

V síti českobudějovických kriminalistů uvízli dva mladíci z Česbudějovicka

Mladíci nejsou mužům zákona neznámí. Provedeným prověřováním dalších skutečností bylo českobudějovickými kriminalisty zjištěno, že oba agresoři mají na svědomí další násilnou a majetkovou trestnou činnost v krajském městě  

Jak jsme již minulý týden informovali, byli českobudějovickým kriminalisty zadrženi dva pachatelé ( 18,17 oba z Českobudějovicka ) důvodně podezřelí ze spáchání trestného činu loupeže.
K loupeži došlo uplynulou středu, 30.07.2008, kolem osmé hodiny večer, v Průběžné ulici v Českých Budějovicích, mezi domy čp. 3 a č. 7. Dva mladí agresoři, po předchozí vzájemné domluvě, na uvedených místech chytili za obě ruce právě procházejícího 15letého chlapce z Českobudějovicka , povalili jej na zem a z levé dolní kapsy u kraťasů mu vytáhli peněženku, ze které mu odcizili finanční hotovost ve výši 800 korun. Ke zranění přepadeného chlapce nedošlo. Díky včasnému oznámení o loupeži , popisu obou pachatelů, místní znalosti a precizní a profesionální práci českobudějovických kriminalistů se podařilo oba podezřelé bezprostředně po loupeži zadržet. K násilnému trestnému činu se pod tíhou důkazů spontánně doznali.
Mladíci nejsou mužům zákona neznámí. Provedeným prověřováním dalších skutečností bylo českobudějovickými kriminalisty zjištěno, že oba agresoři mají na svědomí další násilnou a majetkovou trestnou činnost. Pod tíhou důkazů se následně doznali k pěti dalším loupežným přepadením na osobách a dvěma krádežím vloupáním do objektů ( krádeže jízdních kol ) v krajském městě. Ve dvou případech se veřejně na místě veřejnosti přístupném dopustili výtržnosti. Uvedenou trestnou činnost páchali společně, po předchozí vzájemné domluvě a to v době 09.02.2008 do 16.04.2008. Svým nezákonným jednáním způsobili škodu ve výši 25.900 korun.

vytisknout  e-mailem