Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V sobotu byla oznámena tři vloupání do aut

LIBEREC - Zmizela například autonavigace či jízdní kola. 

Během soboty vyjížděli policisté ke třem případům vloupání do osobních vozidel. Ke všem došlo během noci. Jako první se na policisty obrátil poškozený v sedm hodin ráno. Škodu Octavii, kterou měl zaparkovanou v prostoru benzinky v Hodkovicích nad Mohelkou, našel ráno s rozbitým okénkem. Z auta zmizela autonavigace včetně přístrojového panelu a hlavice řadicí páky s koženkovým krytem. Zloděj ještě poškodil interiér vozu - ulomil dvířka zásuvky na palubní desce a rozřezal čalounění na obou předních sedačkách.  Škodu si v tomto případě odhadl majitel auta na třicet tisíc korun.

Další vloupání do auta bylo oznámeno o patnáct minut déle a zabývá se jím Obvodní oddělení Liberec město. Z vozu VW Sharan, zaparkovaného přes noc v ulici Vrchlického na parkovišti u pošty, odcizil zloděj dvě horská jízdní kola - jedno zn. Trek, v černé barvě, za 54 tisíc korun. Druhé kolo bylo horské zn. Corratec v šedočerné barvě. Jeho hodnota byla přes 40 tisíc korun. Dále poškozený zjistil, že auto nejde nastartovat. Zloděj chtěl zřejmě s autem i s jízdními koly odjet, to se mu však nepodařilo, a tak alespoň odcizil jízdní kola. V tomto případě způsobil zloděj nejvyšší škodu, a to za sto tisíc korun.

Třetím vloupáním se zabývají policisté z Obvodního oddělení Liberec město. Zloděj ze zaparkované octavie odcizil autonavigaci, mobilní telefon a další věci, čímž způsobil jeho majiteli škodu za více jak třicet tisíc korun.

Ve všech případech provádějí policisté šetření k dopadení pachatelů. Ani jeden z nich by v případě odhalení neušel sdělení obvinění z trestného činu krádeže, druhý pachatel by měl  za poškození interiéru auta navíc trestný čin poškozování cizí věci, a hrozilo by jim až dvouleté vězení.

 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207

vytisknout  e-mailem