Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

V sobotu došlo ke čtyřem nehodám

JIHLAVSKO: Mladá řidička narazila autem do stromu a těžce se zranila 

V sobotu 3. prosince vyjížděli policisté na Jihlavsku ke čtyřem dopravním nehodám. Jedna osoba při nich byla zraněna těžce a jedna lehce. Škodu na vozidlech policisté vyčíslili na 370 tisíc korun.
 
Ke dvěma dopravním nehodám došlo ráno u Větrného Jeníkova. Po páté hodině ráno jel sedmačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla Avia ve směru od obce Kalhov na Větrný Jeníkov. Vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy dostal na namrzlé vozovce smyk, přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Tatra. Při nehodě se zranil řidič automobilu Avia. Převezen byl na ošetření do jihlavské nemocnice. U obou řidičů provedli policisté dechovou zkoušku, kterou u nich požití alkoholu vyloučili. Škodu na nákladním vozidle Tatra vyčíslili na pětačtyřicet tisíc korun, na vozidle Avia vznikla škoda přibližně třicet tisíc korun.
Těžkým zraněním skončila dopravní nehoda před osmou hodinou ráno. Řidička vozidla Opel Astra jela od dálnice ve směru na Větrný Jeníkov. Při projíždění levotočivé zatáčky dostala na namrzlé silnici vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy smyk, vyjela mimo komunikaci, kde vozidlem čelně narazila do stromu. Při nehodě se těžce zranila devatenáctiletá řidička, která byla transportována do brněnské nemocnice. Při dechové zkoušce policisté u mladé řidičky požití alkoholu nezjistili. Škodu na vozidle vyčíslili na padesát tisíc korun.
Větrný Jeníkov 3. 12. 2011Větrný Jeníkov 3. 12. 2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Před polednem došlo k dopravní nehodě v Telči na náměstí Zachariáše z Hradce. Neznámý řidič vozidla Peugeot 306 narazil do dopravního značení a z místa ujel.
 
K další dopravní nehodě došlo po poledni na silnici první třídy číslo 38 na tzv. Kasárenské křižovatce. Sedmadvacetiletý řidič vozidla Mercedes Benz Vito jel po silnici první třídy číslo 23 ve směru od obce Hory na Telč. Nerespektoval dopravní značku “Stůj, dej přednost v jízdě“. Do křižovatky vjel v době, kdy po hlavní silnici jel ve směru od obce Hladov na Želetavu čtyřiadvacetiletý řidič vozidla Citroen, a došlo ke střetu. Po nárazu bylo vozidlo Citroen odmrštěno mimo vozovku. Ke zranění osob nedošlo. Provedenou dechovou zkouškou policisté požití alkoholu u obou řidičů vyloučili. Škodu na vozidlech vyčíslili celkem na 240 tisíc korun. 
Markvartice 3. 12. 2011Markvartice 3.12. 2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
5. prosince 2011
 

vytisknout  e-mailem