Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V sobotu o půlnoci přepadl ženu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Žena se přetahovala se zlodějem o kabelku.  

V sobotu kolem půlnoci zavolal na linku 158 muž s tím, že přepadli jeho sousedku ve Štěpnicích u domova seniorů. Šestapadesátiletá žena, která se vracela z kavárny kde seděla s příbuznými, určitě ani ve snu nepomyslela na to, že by ji mohl někdo přepadnout a okrást. K domu jí zbývalo několik desítek metrů, když v tom k ní zezadu přiskočil muž a začal jí z ramene strhávat kabelku. Vyděšená žena stačila kabelku ještě zachytit a začala se o ni se zlodějem přetahovat. Ten však kabelkou trhl tak silně, že žena upadla na chodník, ale stále se jí držela. Muž ji ještě několik metrů i s kabelkou táhl za sebou, dokud ženě nedošly síly. Zloděj pak s lupem utekl směrem do centra města. Žena tak přišla o necelých tři sta korun, dva mobilní telefony, binokulární dalekohled, platební karty a osobní doklady. Žena utrpěla poranění, které jí ošetřili v Uherskohradišťské nemocnici.

K popisu muže uvedla, že byl ve věku do dvaceti let, štíhlé postavy vysoké asi 175 cm, oblečený do černých kalhot a černé mikiny s kapucí. Ten je nyní podezřelý z trestného činu loupež, za který mu hrozí odnětí svobody od dvou až do deseti let.

Pokud by měl někdo jakékoliv informace k popisovanému muži, ať neprodleně zavolá na linku 158, nebo je sdělí na nejbližší obvodní oddělení.

18. června 2012, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem