Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V suterénu pěstoval konopí

TEPLICE - Ve speciálně upravené místnosti měl 77 rostlin a další zprávy. 

V suterénu pěstoval konopí
    Z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stadiu pokusu byl obviněn 45letý muž z Teplicka. V místě svého bydliště pěstoval ve speciálně upravené a vybavené místnosti v suterénu rodinného domu celkem 77 rostlin botanického rodu konopí, a to za pomoci vysokotlakých výbojek, ventilátorů a různých pěstebních přípravků. Případem se nyní bude zabývat soud, který může obviněnému uložit trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
V suterénu pěstoval konopí.mp3 
 
Alkohol za volant nepatří
     Na své 33. narozeniny zřejmě nezapomene muž, který několik minut po půlnoci boural v Košťanech. V den svých narozenin si sedl za volant, ačkoliv před jízdou požil alkohol. Při řízení osobního vozidla dostal v zatáčce smyk, narazil do mostního zábradlí a havaroval. Policisté mu naměřili 1,35 promile alkoholu v dechu, v autě navíc vezl dalšího muže, oba naštěstí vyvázli bez zranění. Oslavovat tedy asi moc nebude, policisté totiž podali návrh na zadržení jeho řidičského průkazu, navíc mu za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až tři roky za mřížemi.
Alkohol za volant nepatří.mp3 
 
Rozřezali sloup, prodat ho nestihli
     Sdělení podezření z přečinu krádeže předali policisté třem mužům ve věku 55, 53 a 44 let, kteří si chtěli „přivydělat“ prodejem železa. V polovině září se vydali do Duchcova, kde rozřezali sloup železničního osvětlení, který chtěli zpeněžit ve sběrně. Přistihla je ale hlídka strážníků, a tak se místo kýžené odměny dočkali výslechu na policejní služebně. Zatímco dvěma starším mužům hrozí maximálně dvouletý trest odnětí svobody, nejmladší pachatel může vzhledem ke své trestní minulosti strávit ve vězení o rok déle.
 
Vloupání do lahůdkářství
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do lahůdkářství. Z prodejny odcizil příruční pokladnu a cigarety, poškozená vyčíslila celkovou škodu na 35 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, pokud bude zloděj dopaden, hrozí mu až dva roky za mřížemi.
 
 
Teplice, 31. 10. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem