Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V tašce měli 150 čokolád

MOST - Trojlístek s čokolády do Mostu nedojel; Dávky pobírali neoprávněně. 

Na chodbě domu nabízel marihuanu
Z provinění nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinila minulý týden mostecká policie mladíka z Mostu. Podle policistů měl mladý Mostečan koncem ledna na chodbě panelového domu na sídlišti Pod Šibeníkem v Mostě nabídnout ke společnému kouření dalším osobám nezjištěné množství omamné látky marihuany. Mladík, kterému nebylo ještě 18 let,  je stíhán na svobodě.

 

Sociální dávky pobírali neoprávněně
Z přečinu podvodu obvinila mostecká policie 35letou ženu z Litvínova a 62letého muže z Lounska. Obviněná žena měla na základě jejích žádostí pobírat dávky sociální podpory, ačkoliv nenahlásila v zákonné lhůtě, že se zdržuje s celou rodinou na území jiného členského tátu Evropské unie, kde rovněž pobírala rodinné dávky a neoprávněně získala přídavek na dítě v hodnotě 5 200 korun.

I muž, který je stíhán pro stejný přečin, pobíral dávku pomoci v hmotné nouzi a přitom neoznámil změny ve skutečnostech rozhodných pro trvání nároku na dávku, kdy nepřiznal výdělek a na základě toho mu byla vyplacena dávka 18 tisíc korun.

 

Dcera nechodila do školy, matka čelí obvinění
Vyšetřovatel mostecké policie stíhá 39letou ženu z Litvínova. Ta řádně nedohlížela na povinnou školní docházku své nezletilé dcery, která měla za necelé tři měsíce vykázat 192 neomluvených hodin. Policie Litvínovanku obvinila z přečinu ohrožování výchovy dítěte.

 

Povedený trojlístek odcizil 150 čokolád
Litvínovští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 31letému muži z Mostu. Ten koncem ledna zamířil spolu s dvěma mladíky, kterým nebylo 18 let, do jednoho litvínovského supermarketu. Mladíci vstoupili do obchodu a z regálů měli odcizit 156 kusů čokolád, které si uložili do igelitové tašky a poté díky pomoci nejstaršího odešli vstupními dveřmi a z prodejny utekli. Na tramvajové zastávce je dostihli strážníci, kteří trojici předali hlídce policistů. Lup byl zajištěn a vrácen zpět do prodejny. Oba mladiství jsou řešeni pro přestupek.

 

Hlídky kontrolovaly silniční provoz
Policisté dopravního inspektorátu minulý týden kontrolovali v rámci okresní dopravní akce dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích. Během dne policisté zastavili 37 motorových vozidel a odhalili 28 přestupků v dopravě. Za 20 z nich muži zákona uložili řidičům pokuty ve výši 8 600 korun a osm přestupků postoupí policie do správního řízení. Devět řidičů překročilo povolenou rychlost, v pěti případech bylo zjištěno nepoužití zádržných systémů, u 4 vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav, pokutu vyinkasoval i jeden cyklista a jeden řidič měl pozitivní test na drogy a jiný na alkohol. Hlídky uložily dvě kauce za 10 000 korun.

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 14.. února 2017

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem