Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V taše měla 15 rumů

MOST - Chtěla je ukrást; Vykradl tři auta a restauraci, soud ho poslal do vazby. 

Vloupal se do tří aut, vnikl do restaurace a obhlížel i rodinný dům, šel do vazby
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody 21letého muže z Meziboří. Ten má mít na svědomí tři případy vloupání do aut, krádež v restauraci a vniknutí na pozemek rodinného domu. V Litvínově měl dle policistů vniknout u garáže do zaparkovaného vozidla Škoda Fabia, ze kterého nic neodcizil. Vnikl i do nákladního vozu Citroen a odnesl nářadí v hodnotě 1 500 korun. V obci Lom se vloupal do jedné restaurace a odnesl tabákové výrobky a alkohol za 1 700 korun, poškodil zařízení objektu a zanechal další škodu ve výši 4 500 korun. V téže obci překonal oplocení domu a vnikl na pozemek, kde setrval a zkoušel se dostat do domu i do sklepa, což se mu nepodařilo. Naposledy kradl v Litvínově, když se v nočních hodinách vloupal do zaparkovaného vozu u jedné restaurace a odcizil 8 lahví fernetu a dvě minerálky. Policie ho nedaleko místa činu zadržela. Muž se ke krádeži přiznal, alkohol poschovával různě po městě, našly se však jen dvě lahve alkoholu a minerálka. Policie podala podnět na vazbu, muže tam okresní soud poslal.

Vazebně stíhaný Litvínovan má na svědomí další dvě krádeže
Další obvinění pro 31letého muže, kterého soud na podnět policie poslal minulý měsíc do vazby. Muž má dle policie na svědomí další dva případy krádeže. Litvínovan se začátkem července dostal v podvečerní době do kanceláře pro zaměstnance v jednom supermarketu, ve kterém měl využít nestřeženého okamžiku a odcizit volně položený mobilní telefon v hodnotě 2 800 korun. Následující den muž přišel odpoledne do komerčního objektu v Litvínově a z jedné kanceláře z kabelky odcizil mobilní telefon, peněženku s doklady a finanční hotovostí. Policie muže odhalila díky dobré místní a osobní znalosti. Vyšetřovatel obviněnému rozšířil stíhání pro další dva skutky. Poškozeným vznikla krádežemi škoda ve výši 7 700 korun.

V tašce měla 15 lahví rumu, chtěla je ukrást
Na nákupy za pět prstů chodila 39letá žena z Mostu. V mosteckém supermarketu si do tašky uložila 15 lahví rumu, ovoce a potraviny, vše v hodnotě 2 400 korun. Prošla pokladnou, ale za zboží nezaplatila. Na místě byla zadržena ostrahou. V Litvínově v jedné prodejně pronesla přes pokladnu v tašce šest lahví s alkoholem a další zboží za 3 400 korun. Ani tam s lupem neodešla. Policie Mostečance sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

V supermarketu odcizil pět lahví drahého alkoholu
Policie v Litvínově sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 51letému muži z Litvínova. Ten měl v jednom litvínovském supermarketu odcizit pět lahví drahého alkoholu. Šlo o koňak a whisky. Věci si ukryl do tašky a poté prodejnu opustil. Lup v hodnotě 6 115 korun nebyl zajištěn. Jak Litvínovan s alkoholem naložil, policistům nesdělil.

nprap. Ludmila Světláková
Most 7. srpna 2017

vytisknout  e-mailem