Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V tělocvičně hořelo

CHOMUTOV - Napadení zopakoval, Auta a zase auta.... 

Ve škole hořelo
Chomutovští policisté a hasiči včera zasahovali v Hornické ulici. Došlo zde k zahoření půdního prostoru objektu tělocvičny místní základní školy. V budově se v době požáru nikdo nenacházel. Školní družinu však musely opustit přítomné děti a obdobně proběhla evakuace osob ze sousední budovy bytového družstva. Nikdo nebyl zraněn, škoda bude upřesněna později. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování.
 
Napadení zopakoval
22letý muž z Jirkova je podezřelý z ublížení na zdraví a výtržnictví. Před barem v centru okresního města napadl o rok mladšího poškozeného. Udeřil ho do obličeje a způsobil tak zranění, která si vyžádala ošetření u lékaře. K napadení došlo v prosinci loňského roku. Obdobného jednání se podezřelý dopustil znovu o několik dní později. Tentokrát poškozeného napadl před restaurací v Chelčického ulici. I v tomto případě musel poškozený vyhledat lékaře. Ze zranění se léčil několik týdnů.   
Co bylo příčinou obou incidentů, vyšetřují chomutovští policisté.
 
Auta a zase auta
Od začátku letošního roku má na svědomí 21letý Chomutovák již šest vloupání do osobních vozidel. Jedno auto vykradl v Chomutově, dalších pět pak v sousedním Jirkově. Sebral peníze, přenosný maják, autorádia, doklady, navigaci, zabezpečovací zařízení a další věci. Majitelům vznikla celková škoda za téměř 60 tisíc korun. Při poslední krádeži byl muž zdržen. Obvinění z krádeže a poškození cizí věci si převzal a po nezbytných úkonech skončil v policejní cele. Na státní zastupitelství byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Věděla, že jsou věci kradené
57letá žena z okresního města je podezřelá, že se svým jednáním dopustila trestného činu podílnictví. Nějakou dobu používala věci, o kterých věděla, že pocházejí z trestné činnosti. Notebook a digitální fotoaparáty odcizil její bývalý přítel z kanceláře poškozené společnosti. Za uvedený trestný čin může žena v případě odsouzení skončit až na čtyři roky ve vězení.      
 
Rychlý zloděj
Během krátké doby přišla poškozená o svoji příruční tašku. Při nakupování v místním marketu si ji odložila do nákupního vozíku a věnovala se výběru zboží. V nestřeženém okamžiku jí kdosi tašku s mobilním telefonem, peněženkou, klíči a osobními doklady sebral. Kabela byla později nalezena odložená v regálu prodejny, peněženka ovšem chyběla. Po pachateli krádeže pátrají chomutovští policisté.
 
24. ledna 2014
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem