Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V trestné činnosti pokračoval

CHOMUTOVSKO - Skončil ve vazební věznici. 

Minulý týden skončil ve vazební věznici 35letý muž z Chomutova. Ten se měl podle zjištění chomutovských policistů od dubna tohoto roku dopustit několika trestných činů. O prvním z nich, který měl spočívat v krádeži věcí z neuzamčeného osobního vozidla, které jeho majitel na krátkou dobu opustil, jsme psali zde. Tenkrát ho policisté dopadli krátce po činu a zahájili jeho trestní stíhání, které bylo vedeno na svobodě. Ani skutečnost, že byl obviněn z krádeže, ho zřejmě neodradila od dalšího protiprávního jednání.

O pár týdnů později se dotyčný znovu dostal do křížku se zákonem. Ukázalo se, že má mít na svědomí další krádež. K té došlo začátkem června v jedné z prodejen na sídlišti Zahradní v Chomutově. Poškozené tam z otevřené kabelky zmizela peněženka, kterou si do ní uložila po zaplacení nákupu. Při ukládání zakoupeného zboží do tašky pachatel využil její nepozornosti a peněženku s finanční hotovostí, stravenkami a doklady, z kabelky vytáhl. Šetřením bylo zjištěno, že popsané krádeže se měl dopustit opět zmíněný Chomutovan. Poškozené tím měl způsobit škodu přes sedm tisíc korun.

Jen o čtyři dny později se měl stejný muž dopustit dalšího trestného činu. V tomto případě nešlo o krádež. Podle informací policistů měl v dopoledních hodinách přijít do bytu své matky a po chvíli se začít chovat agresivně. Třiapadesátiletá žena zřejmě dostala strach a chtěla z bytu odejít. Syn ji však měl chytit kolem hrudníku a bránit jí tak v opuštění bytu. Přitom měla poškozená v náručí držet půlroční vnučku, takže se nemohla bránit jinak než křikem. Podezřelý pak z bytu utekl. Policisté ho však ještě v ten den vypátrali a zadrželi.

Vyšetřovatel rozšířil jeho trestní stíhání o další krádež a také o trestný čin omezování osobní svobody a podal podnět ke vzetí obviněného do vazby. Tam byl na základě rozhodnutí soudu umístěn minulou středu.

Několikrát soudně trestanému recidivistovi hrozí s ohledem na spáchání jedné z krádeží v době vládou vyhlášeného nouzového stavu až osmiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 17. června 2020

vytisknout  e-mailem