Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V zákazu řízení byli přistiženi tři řidiči

KLADENSKO – Neukázněným řidičům hrozí maximální trest odnětí svobody až dva roky. 

Policisté obvodního oddělení Stochov v rámci kontrolní činnosti na pozemních komunikacích zjistili dva řidiče, kteří usedli za volant, ačkoliv byli v zákazu řízení.

Dne 6. října 2020 krátce po půlnoci policejní hlídka zastavila ke kontrole osobní vozidlo značky Ford Focus v ulici Na Slovance ve Stochově ve směru jízdy na obec Kačice. Policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel. Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem vozidla je jednapadesátiletý muž z okresu Česká Lípa, který má Okresním soudem Ústí nad Labem uložen trest, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to na dobu 48 měsíců v době od května 2018 do května 2022.

Dále policisté kontrolovali devatenáctiletého řidiče z Kladna, který řídil osobní vozidlo Opel Astra v Kladně v Dlouhé ulici , i když má rozsudkem Okresního soudu Kladno stanoven zákaz řízení všech motorových vozidel do srpna 2022.

Třetím neukázněným řidičem byl dvaapadesátiletý muž z Kladna. Policisté obvodního oddělení Kladno Kročehlavy zastavili tohoto řidiče ke kontrole v Kladně , v Hřebečské ulici v odpoledních hodinách dne 6. října 2020. Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidiči byl Magistrátem města Kladna vysloven2022.

Policisté nyní tyto případy prošetřují a všichni tři řidiči jsou podezřelí z trestného činu mařením výkonu úředního rozhodnutí, za což jim hrozí maximální trest odnětí svobody až na 2 roky.
 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
8. října 2020

vytisknout  e-mailem