Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vandal, který postříkal "Samsona" dopaden

České Budějovice - Kriminalisté znají totožnost sprejera, který v březnu postříkal kašnu, radnici i plavecký stadion.  

Kriminalisté z Českých Budějovic, jako řádní patrioti, objasnili nedávné poškození Samsonovy kašny, radnice, restaurace a také budovy plaveckého bazénu neznámým vandalem-sprejerem v březnu letošního roku. Jedna z hlavních verzí, že jde o pomstu fanoušků, za dres oblečený soše Samsona, se však během vyšetřování ukázala jako naprosto lichá.


kašna osoby I.jpg
Kriminalisté prošli bezmála padesát hodin záznamů městských kamer, zmapovali pohyb několika desítek osob v centru města během noci z 25. března na 26. března a také vyslechli řadu osob. Během vyšetřování se nakonec zaměřili na skupinu několika osob, která se náhodně pohybovala po náměstí Přemysla Otakara II. a jeho bezprostředním okolí. Ani to však nebyla úplně přesná trefa. Nakonec kriminalisté zjistili, že pachatelem tohoto vandalství je mladistvý student z Francie, pobývající několik dní v Jihočeském kraji. Sprej pravděpodobně naprosto náhodně získal během své noční výpravy do centra Českých Budějovic a pak s ním počmáral symboly města. Po stavbách ve městě čmáral tak dlouho, dokud mu nedošla ve spreji barva.


Kriminalisté, také díky mezinárodní policejní spolupráci, zjistili totožnost mladistvého pachatele a se souhlasem státního zástupce předávají celý případ do Francie k trestnímu řízení. Mladistvý delikvent, podle nashromážděných důkazů, pravděpodobně svému trestu neujde. Svým jednáním způsobil škodu, která byla poškozeným subjekty stanovena na částku bezmála 30 000 korun.

Video:  Sprejer I.mp4

Původní tisková zpráva: http://www.policie.cz/clanek/posprejovana-kasna-hledame-svedky.aspx


mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

9. června 2015

Odkazy do noveho okna

kašna II

kašna II 

Detailní náhled

kašna osoby I

kašna osoby I 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem