Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vandal na kolejích

LITOMĚŘICE – Poškodil telefon a další zařízení; Chatoví zloději se činili… 

Vandal na kolejích
V neděli večer z neznámých důvodů škodil v kolejišti u Židovic vandal. Neznámým předmětem rozbil čočku a filtr na světelném návěstidle. Kromě toho však rozbil ještě drážní telefon. Vypáčil ochranný kryt, utrhl sluchátko a odcizil zdrojovou baterii. Svým jednáním ohrozil provoz obecně prospěšného zařízení. Českým drahám způsobil škodu 5 000 Kč. Co ho k takovému jednání vedlo, policie vyšetřuje. Neznámý pachatel čelí podezření z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.

 

Chatoví zloději se o víkendu činili
Několik podobných trestních oznámení přijala po víkendu litoměřická policie. Všechna tato oznámení se týkala krádeží vloupáním do chat a chalup. V Břežanech nad Ohří se do chaty vloupal zloděj, který v ní sebral sadu nožů a pracovní vestu. Kradené věci však donesl pouze o několik metrů dál, protože je majitel nalezl u plotu sousední chaty. I když byla hodnota věcí zanedbatelná, při vloupání poškodil chatové zařízení a způsobil škodu přesahující 6 000 Kč. V Libochovanech poškodil jiný zloděj na chatě opláštění a okenice. Drzý pobuda v objektu zanechal svoje oblečení a ukradl černé gumovky a klobouk. Hodnota věcí byla vyčíslena na 1 000 Kč, přičemž oprava opláštění a okenic bude majitele stát 7 000 Kč. Ve Velemíně se zloděj do rekreační chaty dostal takovým způsobem, že vykopl dvoje dveře. Odnesl si elektrické nářadí a zimní sportovní oblečení v celkové hodnotě 20 000 Kč. Ve Vrbce se pachatel dostal do chaty podobným způsobem. Přivlastnil si DVD přehrávač, který v rekreačním objektu našel. Způsobil škodu 5 000 Kč. Ve všech případech se jedná o podezření z trestného činu krádeže.

 

Nešťastný motocyklista
Nepříjemné sobotní odpoledne prožil motocyklista z Litoměřic. V garáži v Husově ulici totiž nenašel svoje vybavení na motorku. Předběhl ho zloděj, který mu ukradl oblečení a vybavení na motorku v celkové hodnotě téměř 80 000 Kč. A aby toho nebylo málo, poškodil spínací skříňku a zámek kufru u motocyklu a garážové dveře. Tímto jednáním způsobil další škodu 10 500 Kč. Policie případ šetří jako podezření z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Po pachateli pátrá.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 11. 10. 2010
 

vytisknout  e-mailem