Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vandal poškodil autobus

Neznámý pachatel poškodil zaparkovaný autobus na kopřivnickém autobusovém nádraží. 

V noci na 3. září poškodil neznámý vandal na zastávce autobusového nádraží v Kopřivnici zaparkovaný autobusu Karosa. Pachatel poškodil nezjištěným předmětem šest oken na pravé straně zaparkovaného autobusu, do kterých vyryl různé neidentifikovatelné obrazce. Předběžná škoda poškozením se vyšplhala na dvacet tisíc korun. Kopřivničtí policisté případ prošetřují pro trestný čin poškozování cizí věcí.


Stalo se …


Objasnění vloupání do dvou sklepů

Novojičínští policisté objasnili další krádeže do sklepních kójí, ke které došlo v Novém Jičíně na ulici Bulharská. V době od 24. července do 3. srpna zde neznámý pachatel vnikl do dvou sklepních kójí, ze kterých následně odcizil dámské jízdní kolo 4EVER, konzervy, mouku, mléko a stolní olej. Škoda zde činila téměř deset tisíc korun. V těchto dnech se podařili policistům zjistit pachatele. Podezřelým je 26letý muž, který se k činu doznal. Policistům uvedl, že odcizené kolo prodal náhodné osobě za částku pět set korun, kterou společně s odcizenými potravinami použil pro vlastní potřebu. Muž nyní čelí podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za což mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.


Matce odcizil motorovou pilu

Fulnečtí policisté objasnili případ krádeže z konce června letošního roku. Sedmačtyřicetiletý pachatel odcizil své matce z rodinného domu na Fulnecku motorovou pilu Stihl. Motorovou pilu v hodnotě sedm tisíc korun měla poškozená uloženou u postele v pokoji. Pilu pak pachatel prodal svému známému, kterému byla údajně opět odcizena. Věc byla zjištěna fulneckými policisty v souvislosti s objasňováním další trestné činnosti podezřelého.


Sprejer postříkal železniční vagón

Neznámý pachatel v noci na 2. září v kolejišti nádraží Českých drah ve Frenštátě pod Radhoštěm sprejem nastříkal na vlakové soupravě obrazce blíže nespecifikovaných tvarů a významů. Pachatel černým, červeným, modrým a zeleným sprejem nastříkal na boční straně železničního vagónu nápisy v délce přes sedmnáct metrů a jeden metr na výšku. Poškozené společnosti tak vznikla škoda poškozením, která přesáhla částku deset tisíc korun. Policisté případ prošetřují pro trestný čin poškozování cizí věci a po pachateli usilovně pátrají.


Poškozeného napadl teleskopickým obuškem

Čtyřiatřicetiletý muž z Nového Jičína je podezřelý z trestného činu výtržnictví. Podezřelý dne 2. září v odpoledních hodinách v jednom z novojičínských barů fyzicky napadl o pět let staršího muže. Fyzickému napadení předcházela slovní rozepře mezi muži. Poté podezřelý teleskopickým obuškem udeřil poškozeného do hlavy. Dále jej udeřil pěstí do obličeje, kdy mu způsobil povrchové zranění bez lékařského ošetření. Trestní stíhání podezřelého je vedeno na svobodě.


Cizinec přišel o notebook a peněženku

Neznámý pachatel vnikl dne 1. září do zaparkovaného nákladního vozidla Scania. Z vozidla odcizil notebook Toshiba a peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost, platební karta a doklady poškozeného. Pachatel vnikl do vozidla na odstavné ploše u průmyslové zóny v Kopřivnici, místní části Vlčovice. Na vozidle vznikla společnosti škoda za téměř dva tisíce korun. Odcizením pak škoda činila přes 22 tisíc korun. Kopřivničtí policisté případ prošetřují pro trestné činy krádeže a neoprávněné držení platební karty.


Z vozidla odcizil tržbu

Neznámý pachatel vnikl ve středu 2. září v dopoledních hodinách do kabiny nákladního vozidla Mercedes-Benz Atego a následně z něj odcizil plátěnou tašku s tržbou. Pachatel si rovněž odnesl navigaci MIO, sluneční brýle, svazek klíčů a peněženku s doklady a platební kartou. K vloupání do vozidla došlo v Příboře na ulici Dukelská u rampy prodejny potraviny. Celková škoda, kterou pachatel způsobil, přesáhla částku 45 tisíc korun. Příborští policisté případ prošetřují jako trestné činy krádeže a neoprávněné držení platební karty.


V prodejně odcizil prací prášky

Čtyřiatřicetiletý muž z Kopřivnice byl ve středu 2. září přistižen v jedné kopřivnické prodejně při krádeži. Podezřelý muž si vzal z prodejního regálu dva prací prášky Vanish, které si uschoval do tašky a bez placení prošel přes pokladní prostor. Zde byl zadržen pracovníky prodejny. Zboží bylo vráceno zpět na prodejnu. Muž se jednání dopustil přesto, že byl pravomocným rozsudkem Okresního soudu Nový Jičín z dubna letošního roku, odsouzen k odnětí svobody podmíněně v trvání 8 měsíců se zkušební dobou 24 měsíců. Nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

vytisknout  e-mailem