Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vandal poškodil sochu

Tábor – Způsobená škoda je odhadnuta na částku 45 000 korun. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Táborští policisté žádají média a potažmo širokou veřejnost o pomoc a spolupráci při šetření vandalského jednání. Toho se měl dle provedeného šetření dopustit neznámý pachatel tím, že v blíže neurčené době od 9. do 15. května 2017 poškodil pískovcovou sochu Sv. Anny s Pannou Marií, pocházející z období 17. – 18. století. Sochu, která se nachází přibližně uprostřed u cesty Pod Parkány, spojující ulice Lužnickou a Na Parkánech v Táboře, poškodil politím různými barvami. Odboru kultury a cestovního ruchu Města Tábora způsobil škodu ve výši 45 000 korun.

Pachatel se svým jednáním dopustil trestného činu, a to přečinu poškození cizí věci. V případě dopadení mu hrozí soud a trest, mimo jiného, až odnětí svobody na dobu jednoho roku.

Vyzýváme tímto každého, kdo by mohl k objasnění uvedeného případu poskytnout jakoukoliv další informaci, vedoucí jak k ustanovení pachatele či pachatelů, stejně jako k motivu jednání či přesnějšímu určení doby spáchání skutku, aby své poznatky předal táborským policistům na jejich služebně v Divadelní ulici, telefonním čísle 974 238 700, případně cestou policejní linky číslo 158. Děkujeme.

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

24. května 2017

Odkazy do noveho okna

Poškození sochy - Pod Parkány, Tábor

Poškození sochy - Pod Parkány, Tábor 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem