Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vandal poškodil sochy

V areálu jeskyně Šipka ve Štramberku došlo k poškození soch za sto tisíc korun. 

V době od 26. do 30. září poškodil neznámý pachatel v Národním sadu Kotouč ve Štramberku tři pískovcové sochy. Pachatel nedaleko jeskyně Šipka vyvrátil z podstavce pískovcovou sochu znázorňující malíře Jaroňka, čímž v důsledku pádu došlo k poškození bysty. Pachatel rovněž v prostoru nad jeskyní Šipka poškodil nezjištěným předmětem pískovcovou sochu znázorňující skladatele Leoše Janáčka, které urazil nos.  Dále v prostoru návrší naučné stezky, nezjištěným předmětem, úmyslně poškodil pískovcovou sochu znázorňující skladatele Bedřicha Smetanu, které poškodil knír, nos a bystu postříkal sprejem žluté barvy. Způsobena škoda byla předběžně vyčíslena na sto tisíc korun. Policisté po pachateli trestného činu  poškozování cizí věci usilovně pátrají.

Foto zde:   foto1   foto2    foto3    foto4    foto5    foto6   foto7    foto8 


Stalo se …


Pachatel vnikl do rodinného domku

Neznámý pachatel v průběhu úterního dne 29. září vnikl do jednoho rodinného domu v Příboře. Po násilném vniknutí poté z obývacího pokoje odcizil videokameru Sony, digitální fotoaparát, notebook HP, LCD televizor, videorekordér, modem k internetu DSL a venkovní kameru. Celková škoda odcizení a poškození dveří přesáhla částku 46 tisíc korun. Příborští policisté případ prošetřují pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody.


Policisté objasnili případ poškození vozidla

Na počátku týdne jsme informovali o případu poškození zaparkovaného vozidla před restaurací v Novém Jičíně, místní části Loučka. Neznámý pachatel tehdy dne 26. září nad ránem poškodil vozidlo Toyota Corolla, kdy na střechu vozidla způsobil několik důlků. Jako pachatel skutku byla novojičínskými policisty zjištěna pětadvacetiletá žena z Novojičínska, která se k činu doznala. Policistům jako důvod svého jednání uvedla, že byla podnapilá a neví, co jí to napadlo. Podle výpovědi svědků událostí měla na střeše vozidla tančit.

vytisknout  e-mailem