Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vandal zapálil kontejnery

LITOMĚŘICE – Rozhořely se u školky v Sulejovicích; Opilých řidičů za volantem přibývá…  

Vandal zapálil kontejnery

Ve středu v půl druhé nad ránem řádil vandal v Sulejovicích v Husově ulici. Zapálil tři plastové kontejnery stojící naproti mateřské školce. Jednalo se dva kontejnery na papír a jeden kontejner na sklo. Všechny zcela shořely. Požár na místě uhasili  požárníci Hasičského záchranného sboru Lovosice. Způsobená škoda byla vyčíslena na 4 500 Kč. Okolnosti a příčinu požáru policie v současné době prošetřuje. Případ šetří jako přestupek proti majetku. Pachateli hrozí několikatisícová pokuta. 
 

Opilých řidičů za volantem přibývá
 

V úterý policisté opět přistihli za volantem automobilů dva neukázněné řidiče, kteří před jízdou požili alkoholické nápoje. V jedenáct hodin dopoledne opilá 43letá řidička havarovala se svým vozem v Polepech. Při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost jízdy povaze a stavu vozovky, auto vyjelo mimo komunikaci a narazilo do stromu. Po příjezdu policejní hlídky na místo autohavárie se žena podrobila dechové zkoušce. Nadýchala 2,5 promile! Řidička vyvázla bez zranění. Způsobená škoda byla vyčíslena na 33 000 Kč. Ve věci se jedná o podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Krátce před půlnocí pak dopravní hlídka policie přistihla za volantem osobního automobilu v Bohušovicích nad Ohří 42letého opilého řidiče. Při prováděné kontrole jevil známky požití alkoholických nápojů před jízdou. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili téměř 1,5 promile! Z tohoto důvodu ho zadrželi a převezli na obvodní oddělení, kde ho vyslechli a provedli v dané věci další neodkladné úkony. Poté mu sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a ze zadržení ho propustili.
 

Od začátku prázdnin litoměřická policie řešila pět dopravních nehod, které zapříčinil alkohol. Červnová statistika je shodná, ale v květnu byl zjištěn alkohol dokonce u osmi havarujících řidičů.


por. Ing. Alena Romová
4. 8. 2010 Litoměřice
tel. : 974 436 207, 724 101 966
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem