Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vandal zapálil telefonní automat

LITOMĚŘICE – Požár založil v neděli před půlnocí a další info…  

 

Vandal zapálil telefonní automat
Vandal včera před půlnocí úmyslně založil požár veřejného telefonního automatu v Masarykově ulici v Roudnici nad Labem. Oheň automat zcela zničil. Na místě museli zasahovat hasiči HZS Roudnice nad Labem. Škoda, kterou vandal způsobil, bude dodatečně vyčíslena. Jisté je, že se jedná o podezření z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři léta nebo zákaz činnosti.
 

Kolny terčem zlodějů
V neděli dopoledne přijalo roudnické obvodní oddělení dvě trestní oznámení týkající se vloupání do kůlen. V chatové oblasti v Roudnici nad Labem sešlapal zloděj pletivové oplocení a vnikl na soukromý pozemek. Chatka ho však nezajímala. Vloupal se do přilehlé kůlny, ze které si odnesl ponorné kalové čerpadlo a sekeru. Škoda, kterou pachatel krádeží vloupáním způsobil, byla vyčíslena na 5 400 Kč.
O mnoho hůře však dopadl majitel kolny v Kyškovicích. Od včerejšího dne totiž postrádá malotraktor v hodnotě přesahující 30 000 Kč. Zloděj čelí podezření z přečinů krádež a porušování domovní svobody.
 

Zloději železné harampádí neodvezli
Na pozemek dosud neobydleného domu v Roudnici nad Labem vnikli dva muži a jedna žena za účelem krádeže. Otevřenými dveřmi vlezli do domu, kde ukradli železný šrot, který si naložili do přistaveného automobilu. Při krádeži však byli přistiženi a v současné době všichni tři čelí podezření z přečinu porušování domovní svobody. Hodnota železného odpadu byla vyčíslena na 100 Kč.
 

Opilí řidiči za volantem
Během víkendu policisté zastavili při běžné silniční kontrole tři řidiče, kteří řídili auto posilněni alkoholickými nápoji. V sobotu v Roudnici nad Labem nadýchal 52letý muž 1,65 a při opakovaném měření se hodnota zvýšila až na 1,85. Ve stejném dni v Bohušovicích nad Ohří policisté naměřili 44letému řidiči v dechu přes 1,3 promile. V Lovosících v Tovární ulici pak včera večer nadýchal 58letý muž za volantem osobního automobilu zn. Škoda Favorit přes 2,5 promile! Všichni tři muži čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 21. 3. 2011
 

vytisknout  e-mailem