Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vandalové ničí vozidla

Tábor – Prošlápnutá střecha. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Po několika případech v Táboře a v Sezimově Ústí, kdy pachatelé ostrým předmětem vyryli do karosérií vozidel hluboké rýhy, šetříme další případ poškození osobního vozu.
Jak zajištěné stopy dokládají, pachatel se zřejmě inspiroval nedávnou televizní reportáží z Pařížské ulice v Praze a obdobným způsobem se prošel po střeše osobního automobilu. Jednalo se o vůz tovární značky Peugeot 206, který stál v době od nedělního večera dne 19. dubna do středečního rána dne 22. dubna 2015 zaparkovaný ve Vídeňské ulici na táborském Sídlišti nad Lužnicí. Způsobená škoda bude upřesněna na základě odborného vyjádření. Po pachateli pátrají policisté táborského obvodního oddělení.
Na uvedené vandalské jednání na Táborsku důrazně upozorňujeme a žádáme širokou veřejnost o spolupráci. Způsobené škody jdou mnohdy do desítek tisíců korun. Pachatelé se tak svým jednáním mohou dopouštět až trestného činu, a to přečinu poškození cizí věci. U soudu jim pak hrozí až trest odnětí svobody na dobu jednoho roku.
Jakékoliv poznatky k podezřelým osobám, které by se tohoto jednání mohly dopouštět, předejte policistům na jejich služebnách, nejlépe pak při aktuálním páchání skutků cestou policejní linky číslo 158. Chráníte tak i svůj majetek. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
23. dubna 2015   
 
Odkazy do noveho okna

Poškozená střecha vozidla

Poškozená střecha vozidla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem