Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vandalové poškodili fasádu a vozidla

Nový Jičín - Oderští policisté v těchto dnech zaznamenali několik případů poškození vozidel a postříkanou fasádu. 

V době od 27. do 30. srpna  nastříkal neznámý pachatel tmavě modrým a stříbrným sprejem šest nečitelných  nápisů na fasádu zdi objektu na rohu ulic Pohořská a Skřivánčí v Odrách. Napadený objekt slouží  jako sklad obilovin. Pachatel se dopustil přečinu poškození cizí věci se škodou sedm tisíc korun.
V noci na 31. srpna na ulici Poříční v Odrách neznámý  pachatel rozbil betonovou kostkou zámkové dlažby  čelní sklo a skleněnou výplň pravých předních dveří zaparkovaného vozidla Škoda  Fabia. Dále poškodil pravý zadní blatník a pravé zpětné zrcátko u škodovky. Do vozidla nakonec nevnikl.  Celková způsobená škoda byla vyčíslena na částku  sedmnáct  tisíc korun.
Na autobusovém nádraží v Odrách se v polovině srpna vyřádil neznámý pachatel. Na odstaveném  linkovém autobusu Karosa poškodil vytržením od motorku elektrické ovládané a vyhřívané obě zpětné zrcátka. Na vedlejším  odstaveném linkovém autobusu ohnul oba přední  stěrače.
Věc byla původně šetřena jako přestupek a po zaslání vyčíslení škody, které přesáhla částku devatenáct  tisíc korun, byla  překvalifikována na přečin poškození cizí  věci.


Viz  foto.   foto1    foto2     foto3     foto4    foto5     foto6

 

Odcizená Škoda Fabie

Ráno 30. srpna zjistil majitel auta, že mu jej někdo odcizil. Zaparkovanou Škodu Fabii na sídlišti ve Frenštátě pod Radhoštěm  na ulici Beskydské, odcizil pachatel během noci.  
Frenštátští policisté zjišťují okolnosti případu. Přivítají jakékoliv informace k uvedenému případu, týkající se pohybu osob, vozidel či souvisejících neoznámených pokusů vloupání či krádeží věcí ze  zaparkovaných vozidel. Informace můžete oznámit  telefonicky na tel. čísle  974 735 711.
 

Odcizil stříbro

V provozní době kolem jedné hodiny odpoledne dne 31. srpna, využil pachatel nepozornosti  prodavačky a z prodejního  pultu odcizil celé plato stříbrných  náramků. Majiteli prodejny tak způsobil  škodu ve výši více  jak 50tisíc korun. Kopřivničtí policisté zjišťují okolnosti  celé  události. Prověřují získané poznatky k osobě pachatele.
Pachatel se svým jednáním dopustil přečinu krádeže.  


Z herny odcizil notebook

Devatenáctiletý mladík z Nového Jičína čelí podezření ze spáchání krádeže. Využil nepozornosti  hosta baru, kterému odcizil notebook v ceně 24 tisíc korun. Svým jednáním se dopustil přečinu krádeže. Novojičínští policisté prověřují, zda se mladík nedopustil  dalších podobných protiprávních jednání.


Pracovní úraz

Kopřivničtí policisté prošetřují okolnosti pracovního úrazu, ke kterému došlo na konci srpna v jedné  firmě sídlící na Kopřivnicku. K úrazu došlo na noční směně okolo čtvrté hodině nad ránem. Poškozená 55letá zaměstnankyně, vstoupila do cesty jedoucímu vysokozdvižnému vozíku. Řidič vozíku odbočoval vpravo a levým předním kolem vozíku najel na nohu poškozené, které způsobil otevřenou  zlomeninu kotníku levé  nohy a části holenní kosti s předpokládanou  dobou léčení do šesti měsíců. Na  základě prováděného  šetření byl příklad kvalifikován jako přečin ublížení  na  zdraví z nedbalosti.

vytisknout  e-mailem