Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vandalský čin nebo závist?

SEMILY - Na Audi škoda za dvě stě tisíc.  

Velice nepříjemné překvapení čekalo na mladou ženu, když v sobotu kolem půl třetí ráno přišla k vozidlu a chtěla s ním odjet.

Spolu se svou známou vyrazila za zábavou osobním vozem Audi A6 do Mírové pod Kozákovem. Na místo přijela kolem jedenácté večer a auto zaparkovala na příjezdovou cestu, která vede k tenisovým kurtům. Na této cestě byly zaparkovány zhruba další tři desítky aut.

Po třech a půl hodinách, kdy chtěla odjet domů, bylo auto k nepoznání. Čelní i boční okno bylo rozbité, dveře u řidiče, ale i oboje zadní dveře a přední kapota byly proseknuté. Poškozen byl jak přední, tak i zadní nárazník. Vandal poškodil také interiér vozu - obě sedačky byly prořezané. Majitel vozu bude muset vyměnit celou kapotu auta, okna a rozřezané přední sedačky. Předběžně byla škoda na autě odhadnuta na neuvěřitelných 200 tisíc korun.

Kdo má tento čin na svědomí  a hlavně, co bylo jeho motivem, zjišťují policisté z Obvodního oddělení v Turnově. Ti také žádají o pomoc možné svědky. Vzhledem k tomu, že na cestě k tenisovým kurtům byly zaparkovány další tři desítky vozidel, je možné, že se tam průběžně mohli pohybovat jak majitelé aut, tak případně jiné osoby. Pokud má někdo z nich informace, které by mohly souviset s tímto činem, ať se spojí s policisty z Obvodního oddělení Turnov na telefonu: 974 475 721 nebo poznatky zavolá na bezplatnou tísňovou linku 158.

Událost policisté šetří pro podezření z trestného činu poškození cizí věci s trestem odnětí svobody až na jeden rok.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
6. 8. 2012
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem