Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vánoční kriminalita

LOUNY - Policisté šetřili krádeže, ale také vykazovali ze společné domácnosti. 

V průběhu vánočních svátků a následujícího víkendu šetřili policisté v lounském okrese hlavně majetkovou kriminalitu. Vyjížděli k několika vloupačkám, ale také museli přistoupit k vykázání osoby ze společného obydlí v Žatci.

V době od 24. do 26. prosince se dosud nezjištěný pachatel vloupal do sklepních prostor jednoho panelového domu na Sídlišti Míru v Podbořanech. Ze sklepní kóje si odnesl dva páry lyží a lyžařských bot, dívčí brusle a motorkářský oblek. Svým jednáním tak způsobil škodu za 21 700 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

Další vloupání do sklepních prostor šetřili policisté 26. prosince v podbořanské ulici Komenského. Neznámý pachatel tam překonal vstupní dveře do obytného domu a vypáčil dveře od jedné ze sklepních kójí. Z té sice nic neodcizil, ale pokračoval vloupáním do kočárkárny, odkud si přisvojil dvě horská kola. V tomto případě byla škoda odhadnuta na celkem 28 300 Kč. Stejně jako v předchozí události šetří policisté tento skutek jako krádež a porušování domovní svobody.

V době od 26. do 27. prosince zavítal dosud nevypátraný zloděj i do kočárkárny v žatecké ulici Volyňských Čechů. Po násilním vniknutí odcizil pánské horské kolo v hodnotě 6 000 Kč. I v této věci zahájili policisté úkony trestního řízení a po pachateli pátrají.

Kromě vloupaček do sklepních prostor šetřili policisté i vloupání do jedné prodejny potravin v Žatci. V průběhu druhého vánočního svátku tam vnikl neznámý pachatel, který odcizil z pokladny plastový box s mincemi, dále bankovky a cigarety různých značek. Předběžná škoda byla vyčíslena na 15 000 Kč. Policisté případ šetří jako krádež a po zloději pátrají.

Vykázání

Dne 28. prosince v podvečerních hodinách vyjížděli policisté do jednoho bytu v Žatci, odkud jim bylo nahlášeno napadání osoby. Na místě zjistili, že 25letý mladík tam vyhrožoval nožem 76leté ženě (babičce), se kterou žije ve společné domácnosti. Jelikož se nejednalo o první incident, podobné jednání se ze strany útočníka opakovalo čím dál častěji a zároveň nabývalo na intenzitě, přistoupili policisté k vykázání ze společné domácnosti. Mladíka vykázali na deset dní z obydlí, poučili jej o jeho právním postavení a vyrozuměli Intervenční centrum v Ústí nad Labem. Poškozenou osobu seznámili s možnostmi využití psychologických, sociálních a jiných služeb v oblasti pomoci obětem domácího násilí. Jedná se již o 16. vykázanou osobu v tomto roce v lounském okrese.     

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 29. prosince 2014 

  

vytisknout  e-mailem