Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vánoční nákupy bez placení?

LIBEREC - Ženy odhalila ochranka obchodu. 

Doba předvánočních nákupů láká do obchodů nejen poctivé zákazníky, ale i ty nepoctivé. Více ostražití jsou tak i pracovníci bezpečnostních agentur, kteří se snaží eliminovat a odhalovat praktiky některých zákazníků.
Naposledy se podařilo pracovníkům bezpečnostní agentury odhalit počínání 23leté mladé ženy z Jablonce nad Nisou, která tuto neděli návštívila obchodní dům v centru Liberce. Žena si vybírala oblečení v obchodě s módním zbožím - New Yorkeru. Náhle v její kabelce zmizely hned dvoje džíny, za které by u pokladny zaplatila před dva tisíce korun. To však nebyl její záměr - za zboží platit - a tak bez zastavení prošla kolem pokladny ven z obchodu. Její počínání ale neušlo pozornosti právě pracovníků bezpečnostní agentury a ženu s naditou kabelkou zastavili. Následně přivolali i policisty, kteří si ženu převezli na policejní oddělení. Rifle byly vráceny zpět do prodeje a 23letá žena opouštěla policejní služebnu se sdělením podezření. Vzhledem k tomu, že byla zadržena bezprostředně po krádeži, sdělili jí policisté podezření ve zkráceném přípravném trestním řízení za přečin krádeže. A to i přesto, že hodnota odcizených kalhot byla něco málo přes dva tisíce korun. S podobnou trestnou činností měla totiž žena zkušenosti z minulosti, kdy byla odsouzena jabloneckých okresním soudem.

Podobně dopadla v neděli dopoledne další nepoctivá zákaznice, 26letá žena z Jablonného v Podještědí. Ani její nestandardní nakupování neušlo pozornosti ochranky, a tak  její "nakupování" v Kauflandu skončilo ostudou a pro ni samotnou i problémem.  V její tašce zmizely tři plyšové hračky a čokoláda, vše za 240 korun. A problém to pro ženu byl, neboť policisté na služebně zjistili, že ani tato žena nekradla poprvé. I ji, tentokrát liberecký okresní soud, v posledních třech letech za krádeže odsoudil.

Obě dvě mladé ženy, které skončily v neděli za krádež zboží na policejní služebně, se do čtrnácti dnů dozvědí výrok soudu o vině a následném trestu.

por. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
6. 12. 2010

vytisknout  e-mailem