Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vánoční ohlédnutí

TRUTNOVSKO - Krádeže, alkohol a maření výkonu úředního rozhodnutí. 

V průběhu svátečních dnů včetně úterý do pondělního rána 29. 12. 2014 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno čtrnáct nově spáchaných trestných činů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali přes stovku přestupků. Zejména se jednalo o dopravní přestupky, mezi které patří nepřiměřená rychlost, alkohol za volantem, nerespektování dopravního značení a mnoho dalších řidičských nešvarů. Dále to byly majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
V neděli 28. 12. 2014 se na trutnovské policisty obrátil s žádostí o pomoc šedesátiletý muž, který se stal obětí dosud neznámého zloděje. Z výpovědi poškozeného službu konající policisté zjistili, že si oznamovatel v budově hlavního vlakového nádraží v Trutnově odložil svůj batoh, kterému na několik okamžiků nevěnoval dostatečnou pozornost. Uvedené chyby využil dosud neznámý zloděj, který zavazadlo z místa odcizil. V batohu se v době krádeže nacházely dva mobilní telefony, peněženka s uloženou finanční hotovostí, dioptrické brýle, klíče od motorového vozidla, osobní doklady, platební karta a další drobnosti. Okradený vyčíslil škodu na necelých 26 tisíc korun. Muži zákona uvedené protiprávní jednání zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.
 
Další ze zbytečných krádeží zadokumentovali trutnovští policisté v pátek 26. 12. 2014. Na místní muže zákona se obrátil s žádostí o pomoc třiadvacetiletý mladík, který na jedné z trutnovských diskoték přišel o svou peněženku. Z výpovědi poškozeného vyplynulo, že mu neznámý kapesní zloděj z jeho oděvního svršku odcizil portmonku, ve které se nacházela finanční hotovost, osobní doklady a platební karta. Poškozený vyčíslil škodu na necelé 2 tisíce korun.
Za přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku může být pachateli soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Policisté ze Svobody nad Úpou v úterý ráno 23. 12. 2014 vyjížděli do Mladých Buků, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jedné z místních garáží. Nezvaný host z objektu odcizil křovinořez, motorovou pilu a vrtačku. Uvedený lup mu zřejmě nestačil, proto násilím vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky ŠKODA. Ohledáním místa policisté zjistili, že z dopravního prostředku zmizela zavazadla včetně peněženky s uloženou finanční hotovostí. Poškození vyčíslili škodu na necelých 75 tisíc korun. Policisté uvedené protiprávní jednání zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci, za které může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Vrchlabská policejní hlídka v úterý 23. 12. 2014 několik minut po páté hodině ranní zastavila při provádění dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ve Vrchlabí na Nádražní ulici ke kontrole osobní motorové vozidlo značky ŠKODA. Po řádně provedené kontrole a lustraci dokladů policisté zjistili, že třiapadesátiletá žena sedící za volantem má rozhodnutím Městského úřadu ve Vrchlabí vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Muži zákona uvedené protiprávní jednání zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.
Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.
 
Dopravní policisté v průběhu dnů volna zpracovali devět dopravních nehod, při kterých došlo ke třem zraněním. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dopraváci zjistili necelých čtyřicet přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých osmnácti tisíc korun. V pěti případech dopravní policisté provedenými kontrolami zjistili u řidičů požití alkoholického nápoje před nebo během jízdy, v jednom případě potom požití omamných a psychotropních látek.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 7 pěších policejních hlídek.
por. Bc. Udo Ertner
29. 12. 2014 ve 13:00 

vytisknout  e-mailem