Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vánoční pachatelé byli zadrženi

LOUNY – Policisté objasnili čtyři případy krádeží z posledních dnů 

Krádež v prodejně
Obviněný z Postoloprt si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160/1 trestního řádu pro trestný čin „Krádeže“, kterého se dopustil tím, že dne 28. 12. 2009 vnikl bez použití násilí odemčenými dveřmi do prodejny smíšeného zboží v Lounech, ulice Husova, kde odcizil lihoviny, cigarety, pokladnu a finanční hotovost. Celková škoda byla vyčíslena na 85 090 Kč.
 
 Krádež jízdních kol
Obviněný z Žatecka si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160/1 trestního řádu pro trestný čin „Krádeže“, kterého se dopustil tím, že dne 26. 9. 2009 v Lounech, v ulici SNP, u panelového domu vykopl výplň sklepního okna, čímž vnikl do sklepní kóje, kde vykopl dveře sklepní kóje zajištěné visacím zámkem a odtud pak vyndal jízdní kola, přičemž byl následně chycen strážníky Městské policie Louny. Způsobená škoda byla vyčíslena na 9 500 Kč.
 
Vloupání do koupaliště v Žatci
Tři obvinění z Žatecka si převzali usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160/1 trestního řádu pro trestný čin „Krádeže“, kterého se dopustili tím, že v době od 25. 12. do 28. 12. 2009 se společně vloupali do objektu koupaliště v Žatci a to tak, že vypáčili vchodové dveře a vlezli do objektu, kde následně z kuchyňky odcizili rychlovarnou konvici, mikrovlnou troubu, mobilní telefon, rádio a pět beden s prázdnými lahvemi od piva. Dále v objektu rozbili skleněnou výplň okna, které vede do masážního salónu a vypáčili automat na nápoje a cukrovinky. Způsobená škoda byla vyčíslena na 6 700 Kč.
 
Vloupání v Žatci
Dva obvinění z Žatecka si převzali usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160/1 trestního řádu pro trestný čin „Krádeže“, kterého se dopustili tím, že v době od 24. 12. do 27. 12. 2009 v Žatci, v ulici Libočanská Cesta, se společně vloupali do objektu Podkrušnohorské lesy a rekultivace s. r. o. a to tak, že přelezli vstupní branku do areálu, následně vypáčili okno u objektu a tímto oknem vlezli dovnitř objektu. Pak na chodbě, která se nacházela za oknem, vylištovali skleněnou výplň dveří, čímž se jim podařilo vniknout do místnosti, kde se nacházely benzínové sekačky, odkud odcizili pět křovinořezů. Dále se vloupali do objektu opravárenské dílny a to tak, že vytlačili okno u jedné z místností objektu, kterým vlezli dovnitř, kde vypáčili dveře do dílny. V dílně pak odcizili tři uhlové brusky, dvě příklepové vrtačky, motorovou pilu a elektrickou pilu. Celková škoda byla vyčíslena na 90 490 Kč.

vytisknout  e-mailem