Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vánoční svátky s trutnovskými policisty

Klid narušovaly krádeže, požár a alkohol za volantem 

V průběhu svátečních dnů včetně pátku 23. 12. 2011 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno šestnáct nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním, maření výkonu úředního rozhodnutí, zanedbání povinné výživy a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu vánoc navíc muži zákona zpracovali pětatřicet přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Trutnovští policisté vyjížděli necelé dvě hodiny po půlnoci z pondělí na úterý 27. 12. 2011 na jedno z parkovišť v centru Trutnova na Horské ulici, kde dosud neznámý zloděj odcizil zaparkované osobní motorové vozidlo. Jednalo se o automobil značky Škoda Octavia modré metalické barvy, registrační značky 1H0 7548. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 52 tisíc korun. Za přečin neoprávněné užívání cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky po odcizeném automobilu intenzivně pátrá.

Vrchlabští policisté v pondělí večer 26. 12. 2011 vyjížděli do Dolního Lánova, kde došlo k požáru střechy jedné z místních restaurací. Na místě zasahovalo sedm jednotek hasičů z Vrchlabí a okolních obcí. Vyšetřovatel hasičského záchranného sboru předběžně určil jako příčinu požáru technickou závadu na objektu. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na 300 tisíc korun. Při požáru naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Královédvorští policisté v pondělí dopoledne 26. 12. 2011 vyhlásili celostátní pátrání po přední registrační značce 3H7 0520. Uvedený „plech“ odcizil dosud neznámý zloděj ze zaparkovaného osobního motorového vozidla Fiat, které stálo před jedním z místních obchodních domů. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 400 korun. Za přestupek proti majetku hrozí nenechavci pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Policisté ze Dvora Králové nad Labem v pondělí 26. 12. 2011 zastavili krátce před polednem při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru města na Benešově nábřeží ke kontrole osobní motorové vozidlo značky Volkswagen. Policejní hlídka řidiče vyzvala k předložení dokladů potřebných k řízení automobilu. Po provedené lustraci policisté zjistili, že sedmadvacetiletý muž sedící za volantem má Městským úřadem vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Nezodpovědný řidič je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.

V pátek odpoledne 23. 12. 2011 doplatil na svou neopatrnost devětadvacetiletý řidič motorového vozidla, který ve Velké Úpě nezajistil svůj vůz proti vniknutí jiné osoby a od vozidla se na několik minut vzdálil. Po příchodu zjistil, že dosud neznámý zloděj ze zaparkovaného automobilu odcizil volně odložené doklady a finanční hotovost. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na 100 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na pět let. Policie České republiky opětovně žádá všechny občany, aby nedávali zlodějům šanci svou lehkomyslností.  

Dopravní policisté v průběhu dnů volna zpracovali 9 dopravních nehod, při kterých došlo ke dvěma lehkým zraněním. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se v průběhu vánočních dnů podrobilo 92 řidičů motorových vozidel. Dva ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedli za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. 

  V průběhu prodlouženého víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 14 pěších policejních hlídek. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 123 telefonátů, 52 z nich bylo využito a zbývajících 71 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
27. 12. 2011
 

vytisknout  e-mailem