Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vánoční svátky

v regionu 

Vánoční svátky znamenaly většinou klid i pro zloděje. Policisté samozřejmě nebyli v těchto dnech bez práce. Sice nemuseli řešit tolik kriminality jako obvykle, měli však plné ruce práce s uklidňování partnerských sporů a opileckých výtržností.
 
V době Vánočních svátků policisté vyřídili celkem volání na tísňovou linku 158. Přímo na Štědrý den se na policisty obrátilo 22 občanů s 12 využitelnými dotazy či oznámeními a 10 zbytečnostmi. Obdobně to vypadalo i po následující sváteční dny. První svátek vánoční volalo na sto padesát osmičku 25 lidí, kteří desetkrát telefonovali smysluplně a adresně a patnáctkrát zbytečně. Na Štěpána se na tísňovou linku pak obrátilo celkem 30 občanů. Šestnáct telefonátů policisté využili, čtrnáct si opět připsali na konto obtěžujících, nevyužitelných či dokonce vulgárních.
 
I ve sváteční dny však policisté zaznamenali několik vloupání do různých objektů. V České Skalici hlídky vyjížděla k vykradené kanceláři ovocnářské firmy v Dolanech, kde zloděj sebral monitor k počítači. V Jaroměři se zase kdosi,  kdo těsně před Vánoci sháněl levně nějaké dárky, násilím vloupal do kanceláře jedné z místních firem. Tam zloděj sebral lyže, lyžařské boty a na cestu si přibral láhev alkoholu, vše za 12.000 korun. Pobertu, který vnikl do stavebního kontejneru na pozemku za domem, zase hledají náchodští policisté. Pachatel šel tentokrát po nářadí, neboť odcizil sbíjecí kladivo a plastový kufr s různým nářadím v hodnotě 17.000 korun.
 
První sváteční den vánoční přijali policisté z obvodního oddělení v České Skalici také oznámení o krádeži sošky ze hřbitova. V blíže nezjištěném předchozím dni dosud nezjištěný pachatel odcizil z pískovcového podstavce za Hřbitově v Hořičkách asi metr vysokou sochu sedící Panny Marie s Ježíškem v náručí v ceně přibližně dvaceti tisíc korun. Po pachateli, kterému v případě dopadení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest, policisté pátrají.
 
Policisté z Náchoda vypátrali při své hlídkové činnosti dvě osoby vedené v Schengenském informačním systému, na obě poslali zpět zprávy o jejich pobytu. Jaroměřští strážci zákona si zase mohli vyškrtnou z celostátního pátrání patnáctiletou dívku, která před několika dny utekla z domu.  Na první svátek vánoční ji nedaleko bydliště našla a odvedla domů sama matka.

vytisknout  e-mailem